Iron Puki: Ostvario sam prvi cilj, naredni je svjetski naslov

1
Fena
Iron Puki: Ostvario sam prvi cilj, naredni je svjetski naslov
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Press konferencija Edina Puhala u Sarajevu

Pojas IBO prvaka Evrope je kod nas u Bosni i Hercegovini, u Sarajevu - izjavio je bosanskohercegovački bokser Edin Puhalo koji je u subotu u Berlinu, nokautom u trećoj rundi pobijedio Nijemca Nilsa Schmidta i osvojio titulu prvaka Evrope u teškoj kategoriji.

"Pobijedio sam domaćeg borca na domaćem terenu. Predstavio sam na najbolji mogući način sebe i našu BiH i ovo je zaista jedna velika stvar za naš profesionalni boks i sigurno da će dobro doprinijeti promociji ovog sporta i van granica BiH", kazao je Puhalo na pres-konferenciji u Sarajevu.

Nermin Nikšić: Mi kao pravi štreberi odradili svoj dio posla i spremili prijedlog Izbornog zakona

Nermin Nikšić: Mi kao pravi štreberi odradili svoj dio posla i spremili prijedlog Izbornog zakona

Istakao je da je osvajanjem IBO titule ispunio prvi cilj, a da mu je naredna želja svjetski naslov.

Od sljedećeg mjeseca će, kako ističe, biti izazivač za svjetskog prvaka.

"Mogu dobiti priliku već naredni meč da radim za titulu, mada ja ne bih volio da to bude u naredna tri-četiri mjeseca. Želio bih da bude krajem godine iz razloga što želim da odradim još dva-tri meča, što bolji da budem, što spremniji", dodao je.

Predstavnik Saveza profesionalnog boksa u BiH Zaim Numanović smatra da je ovo jedan od najvećih uspjeha Saveza te da im je ova pobjeda otvorila put u Evropu i svijet.

"Ja vjerujem da nećemo na ovome stati i da će se mnogi naši licencirani bokseri ugledati na Puhala i da će i oni sami nastojati da krenu ovim putem, da se što više angažuju ka osvajanju ovakvih titula", istakao je Numanović.

Puhalu je ovo bila 21. pobjeda u karijeri, a 20. nokautom.

Press konferencija Edina Puhala u Sarajevu - undefined

Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba: Press konferencija Edina Puhala u Sarajevu

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije