Bokser Iron Puki u borbi za svjetsku IBO interkontinentalnu titulu

0
Radiosarajevo.ba
Bokser Iron Puki u borbi za svjetsku IBO interkontinentalnu titulu
Foto: Privatni album / Iron Puki četvrti izazivač za svjetskog prvaka

Najbolji bosanskohercegovački bokser, poznatiji kao alijas Iron Puki, borit će se za svjetsku internacionalnu titulu u kruzer kategoriji, zvanično je potvrđeno danas ispred IBO Federacije.

Protivnik našem najbolem bokseru će biti Finac Samuli Karkkainen.

Iron Puki svoju posljednju borbu imao je u maju mjesecu ove godine, kada je u Sarajevu nokautirao mađarskog boksera Zoltana Seru, što mu je bila 20. pobjeda u karijeri, na svom kontu zabilježio je samo poraz.

Oglasio se Elmedin Konaković: 'Upozoravao sam vlasti u RS'

Oglasio se Elmedin Konaković: 'Upozoravao sam vlasti u RS'

Njegov protivnik Finac u karijeri također ima samo jedan poraz te 14. pobjeda.

Trenutno je u pobjedničkom nizu od četiri uzastopna trijumfa, a posljednji poraz ostvario je u augustu.

Naš bokser spremajući se za ovaj meč prokomentarisao je svog protivnika izabranim riječima.

“Finac ima kontra gard, odnosno ljevak je. Moj tim i ja smo ga dobro izanalizirali te smatramo da imamo dobru priliku za trijumf ukoliko odradimo adekvatne pripreme. One će u velikoj mjeri ovisiti od podrške države, ali i od konačnog mjesta održavanja borbe”, kaže on.

Motivisaniji I odlučniji nego ikad, Iron Puki rekao je sljedeće:

“Planiramo čim prije krenuti s pripremama koje će trajati osam sedmica. Sastojat će se od šest mikrociklusa. Dva mikrociklusa su bazične pripreme, tri su takmičarsko-situacioni period i jedan akumulacioni-regeneracijski period. Pripreme planiram raditi u hotelu Monti na Igmanu, potom Rijeci, Zagrebu i završni dio u Sarajevu", poručio je bh. borac.

Iron Puki - undefined

Foto: ironpukiboxingchamp  : Iron Puki

Puhalo se uveliko priprema za ovaj meč sa svojim timom “Iron Puki Boxing” , na čelu sa svojim trenerom Ivanom Filipovićem.

"Odradio sam cijeli tranzicijski program između borbi isključivo po programu mog trenera Ivana i već sada sam u odličnoj formi te jedva čekam da krene kamp s pripremama. Nadam se da ću dobiti podršku države za odgovarajuće pripreme jer one su ipak jedan od najvažniji faktora u ovoj priči", istakao je Iron Puki.

U narednim danima bit će poznata konačna lokacija i datum održavanja ove borbe za Interkontinentalnog svjetskog bokserskog prvaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije