Ian Garry o borbi između Dricusa i Stricklanda: ‘Izgledaju kao dva amatera'

0
Radiosarajevo.ba
Ian Garry o borbi između Dricusa i Stricklanda: ‘Izgledaju kao dva amatera'
Foto: X / Ian Garry

Glavna borba večeri na UFC 297 eventu pružila je pravi rat između Dricusa Du Plessisa i Seana Stricklanda. Fanovi su bili itekako zadovoljni onim što su vidjeli tokom svih 25 minuta borbe, a UFC je nagradio borce bonusom za najbolji dvoboj večeri.

Strickland je najavio da će "krv biti prolivena" i da će fanovima pružiti pravi "show", a svoje obećanje je na kraju i ispunio. Međutim, među onima kojima se meč između njega i Du Plessisa nije svidio je i Ian Garry, talentirani irski borac velter kategorije.

Garry je podijelio kratki video na svojim društvenim mrežama u kojem gleda sažetke meča za pojas u srednjoj kategoriji te istovremeno daje svoje komentare na izvedbe ova dva vrhunska borca. Garry je već prije početka borbe prognozirao pobjedu Dricusa.

Lagumdžija potvrdio: Usuglašen finalni tekst rezolucije o genocidu u Srebrenici

Lagumdžija potvrdio: Usuglašen finalni tekst rezolucije o genocidu u Srebrenici

‘‘Nadam se da će Sean izgubiti. Nema šanse da bih se ikada kladio protiv Dricusa, ako uzmem u obzir da je pregazio Roberta Whittakera. Sean Strickland nije niti upola dobar kao Whittaker.‘‘, započeo je Garry gledajući sažetke, a zatim je započeo s komentarima na račun Stricklandove i Dricusove tehnike.

‘‘Ovo je aljkavo boksanje, samo zamahuju, pogledajte ovo. Nula tehnike, samo bacaju udarce. Oh, moj Bože, kao da gledam dvojicu amatera kako se bore. Ako ikada odradim takvu borbu, molim vas, recite mi da se umirovim.‘‘, poručio je Garry gledajući u nevjerici.

Podsjećamo, između Iana Garryja i Seana Stricklanda postoji animozitet nakon što je Strickland javno prozivao Garryja i njegovu suprugu Laylu Machado. Sean je isticao kako je Layla ‘‘se**ualni predator‘‘ koji iskorištava mlade dečke, a Garryju se ti komentari nikako nisu dopali, najavivši kako će se u budućnosti obračunati sa Stricklandom. Stoga, ne čudi što je Garry reagirao na Stricklandov meč i poraz od Dricusa, piše Fight Site.

‘‘Sada je taj meč (protiv Stricklanda) još dostupniji.‘‘, rekao je Garry nakon proglašenja pobjednika. Moramo priznati, bio bi to jako interesantan meč, kako s marketinške strane, tako i po pitanju samog meča unutar kaveza.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije