Hokejaš koji je nehotice ubio suparnika na meti prijetnji: ‘Čovjek je u šoku‘

0
Radiosarajevo.ba
Hokejaš koji je nehotice ubio suparnika na meti prijetnji: ‘Čovjek je u šoku‘
Foto: Printscreen / Matt Petgrave i Adam Johnson

Nesreća u kojoj je nesretni hokejaš Adam Johnson (29) tragično preminuo i dalje potresa Otok. Johnson je zadobio smrtonosne ozljede u utakmici između njegovog tima Nottingham Panthers i Sheffield Steelersa nakon što je Matt Petgrave nehotice klizaljkom zahvatio njegovo grlo nakon sudara.

Ova strašna nesreća dogodila se na utakmici britanskog Challenge kupa pred 8000 šokiranih navijača. Iako se Johnson privremeno uspio ustati nakon sudara, njegovo stanje brzo se pogoršalo.

Nakon tragedije, Matt Petgrave postao je meta napada na društvenim mrežama, gdje su ga zasuli uvredama i prijetnjama. Istovremeno, policija istražuje okolnosti nesreće.

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

Tina Taylor, jedna od navijačica Panthersa, obratila se javnosti, ističući da Petgrave nije kriv te da je nesreća bila strašna i nesretna slučajnost.

"Šanse da se nešto ovako dogodi su jedan prema milijun. Petgrave je u šoku zbog svega što se dogodilo. Bila je to prava tragedija, ali on nije kriv. Užasno trolanje mora prestati", napisala je.

Najbolji bh. karatista Hamza Turulja osvojio peto mjesto na SP-u u Budimpešti

Najbolji bh. karatista Hamza Turulja osvojio peto mjesto na SP-u u Budimpešti

Julie Whitnum, također navijačica Panthersa, također je podržala Petgravea i istaknula da nesreća nije imala zlu namjeru.

I Hazel Woods, svjedokinja tragedije s tribina, podijelila je svoje osjećaje:

"Ono što se dogodilo je užasno, ne mogu tu sliku iz glave izbaciti. To je kao noćna mora iz koje se ne mogu probuditi. Bila je to prava tragedija u kojoj nitko nije kriv", napisala je.

Nakon smrti Johnsona, njegova zaručnica Ryan Wolfe izrazila je svoju tugu putem Instagrama, gdje je podijelila zajedničku fotografiju i napisala: "Moj dragi anđele. Vječno ćeš mi nedostajati, uvijek ću te voljeti."

Nakon ove tragične nesreće, prijatelji i porodica preminulog hokejaša pokrenuli su kampanju na platformi GoFundMe kako bi prikupili sredstva za njegovu porodicu, prikupivši više od 12.000 funti (26.884 KM), piše Jutarnji list

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije