Hamza Turulja godinu dana nakon uspjeha: Ponosan sam što sam dobio srebro za BiH

0
A. S.
Hamza Turulja godinu dana nakon uspjeha: Ponosan sam što sam dobio srebro za BiH
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Svečani doček Hamze Turulj

Na Svjetskom karate prvenstvu koje je prošle godine krajem oktobra održano u Čileu, Hamza Turulja, član Karate kluba Okinawa iz Sarajeva, ostvario je historijski rezultat i stigao do srebra za Bosnu i Hercegovinu.

On je u kategoriji do 21 godine sjajnim izdanjima stigao do finala u kojem je na kraju poražen od predstavnika Maroka.

Redom su do finala padali prvaci Indije, Mađarske, Španije, trostruki prvak Europe iz Francuske i predstavnik Kineskog Taipeija.

Godinu dana nakon jednog od naših najboljih sportiskih rezultata, Hamza Turulja govori za portal Radiosarajevo.ba i prisjeća se osvajanja srebrene medalje.

"Godinu dana nakon najvećeg uspjeha karijere, i svega što uz to ide, mogu reći da se s velikom nostalgijom sjećam tog događaja i najljepših trenutaka u mom životu. Medalja koja je obilježila i nagradila sve borbe, kako životne tako i one na tatamiju, postala je simbol predanosti rezultatu kako mene tako i moje porodice. Ponosan sam i zbog svih građana BiH koji su bili uz mene", priča Turulja za naš portal.

Svečani doček Hamze Turulj - undefined

Foto: A. K./Radiosarajevo.ba: Svečani doček Hamze Turulj

On je zahvaljujući tim sjajnim rezultatima trenutno drugi najbolji karatista svijeta po WKF rankingu, te ubjedljivo najbolje plasirani karatista iz Bosne i hercegovine u svim kategorijama.

"Osim sjajnih rezultata u kategoriji mlađih seniora, također sam uspio postati seniorski prvak države i predstavljati našu Bosnu i Hercegovinu diljem svijeta. Trenutno sam 57. najbolji senior svijeta, iako sam tek prošle godine stekao pravo za nastupe u seniorskoj konkurenciji", nastavlja naš šampion iz Sarajeva.

Hamza Turulja je rođeni šampion. To je i pokazao kroz proteklih 12 mjeseci, a i ranije kada je sjajnim rezultatima u juniorskoj konkurenciji najavljivao da će zlatnim stazama ispisivati uspjehe Bosne i Hercegovine.

"Koliko se teško takmičiti na dva fronta, istovremeno govori i činjenica da uprkos odmoru od početka pandemije do danas moje tijelo nije uspjelo u potpunosti da se regeneriše i oporavi. U narednom periodu mi predstoji vraćanje u takmičarsku formu i uz Božiju pomoć osvajanje mnogih medalja za našu domovinu. Također bih iskoristio priliku da se zahvalim portalu Radiosarajevo.ba koji je među prvima objavio moje rezultate svojim čitateljima i dodatno promovirao moj uspjeh", kazao je Hamza Turulja, viceprvak svijeta iz Čilea. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije