Grad Sarajevo nagradio sportiste, trener Lejle Njemčević poručio: 'Država je godinama zanemaruje'

4
Radiosarajevo.ba
Grad Sarajevo nagradio sportiste, trener Lejle Njemčević poručio: 'Država je godinama zanemaruje'
Foto: Biciklistički savez FBiH / Lejla Njemčević na takmičenju

Grad Sarajevo je jučer novčano nagradio vrhunske sportiste za rezultate koje su ostvarili u ovoj godini, a veoma brzo stigla je reakcija trenera Lejle Njemčević i predsjednika Biciklističkog saveza Bosne i Hercegovine čija takmičarka se nije našla među nagrađenim.

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, dogradonačelnik Samir Avdić i predsjedavajući Gradskog vijeća Jasmin Ademović su u četvrtak, 24. oktobra 2024. godine u sarajevskoj Vijećnici uručili nagrade Odbojkaškom klubu Fantomi, Ismailu Barlovu, Ismailu Zulfiću, Lani Pudar, Džejli Makaš, Nedžadu Husiću, Adi Avdagić i Elvedini Muzaferiji kao i njihovim klubovima.

"Ponosni smo na sjajan uspjeh naših sportista kojim promovišu u najboljem svjetlu Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu. Svaka medalja, svaki postignuti rekord, potvrda je svake vrijedne podrške i ulaganja. Grad Sarajevo čestita i s poštovanjem odaje priznanje", kazala je gradonačelnica Sarajeva, Benjamina Karić.

Obilježavaju li djeca Kate Middleton Noć vještica?

Obilježavaju li djeca Kate Middleton Noć vještica?

Odluka da se među nagrađenima ne nađe najbolja bosanskohercegovačka biciklistkinja Lejla Njemčević je razočarala njenog trenera Amara Njemčevića koji se tim povodom oglasio na svom Facebook profilu.

"Nastavlja se omalovažavanje uspjeha biciklizma i sportistkinje iz Sarajeva, a koja je osvojila prvu medalju na Evropskom prvenstvu u historiji za bosanskohercegovački biciklizam, drugo mjesto u Svjetskoj maraton seriji, prvo mjesto na Svjetskom kupu u Francuskoj, drugo mjesto na Svjetskom kupu u Češkoj i treće mjesto na Svjetskom kupu u SAD-u.

Nastavlja se omalovažavanje uspjeha biciklizma i sportistkinje iz Sarajeva a koja je osvojila prvu medalju na Evropskom...

Posted by Njemčević Amar on Thursday, October 24, 2024

Nažalost, uspjesi Lejle Njemčević su već godinama zanemarivani od države koju predstavlja, dok je cijenjena u čitavoj svjetskoj biciklističkoj javnosti. Pretpostavljam da je to nešto sa čime se moramo naučiti nositi. Na našu sreću, radost i ponos, građani i javnost su ti koji misle drugačije od predstavnika naše vlasti i koji na svakom koraku daju podršku našoj Lejli. Iskreno se nadam da će u budućnosti mladi sportisti i sportistkinje imati ravnopravan pristup i neće nailaziti na ovakve prepreke, međutim moj optimizam svake godine jenjava", poručio je Njemčević na Facebooku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije