Futsaleri Mostar SG spremni za Glavnu rundu Lige prvaka

0
Fena
Futsaleri Mostar SG spremni za Glavnu rundu Lige prvaka
Foto: Facebook / Novi izazovi očekuju Mostarce

Mostar Stari Grad Staklorad, prvak Bosne i Hercegovine u futsalu, od 25. do 30. oktobra bit će domaćin Glavne runde Lige prvaka.

Za plasman u nastavak natjecanja, pored Mostaraca, borit će se Araz iz Azerbejdžana, Loznica grad (prvak Srbije), te Orebro (prvak Švedske), a sve utakmice igrat će se u Sjevernom logoru u dvorani "Midhat Hujdur Hujka", navodi se u saopćenju mostarske ekipe.

"Pripreme idu prema planu, a najbitnije nam je da dvorana Midhat Hujdur Hujka sada ispunjava sve uvjete koje UEFA traži i da ćemo biti domaćini u Mostaru. Futsal je sve popularniji u svijetu, a i u BiH. Uspjeh Mostar SG nije došao preko noći i ovo je projekt koji traje šest godina. To je rezultat svih nas u klubu, od igrača, Uprave, navijača, prijatelja Nogometnog saveza BiH, Vlade HNK-a, Ministarstva obrazovanja, sporta i kulture, Grada Mostara, Sportskog saveza Mostara, naših zlatnih sponzora Staklorada i Commerce Engineering", rekao je predsjednik Mostar SG Staklorada Amel Bajgorić.

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Sve je spremno za treće Norveško futsal prvenstvo Balkan dijaspore

Sve je spremno za treće Norveško futsal prvenstvo Balkan dijaspore

Kako kaže, odigravanje Lige prvaka u Mostaru je velika potvrda kako su uradili dobar posao, da imaju veliko povjerenje UEFA-e i nogometnog saveza BiH, što je veoma bitno za dalje razvijanje kluba te kako je veliki uspjeh biti među 12 najboljih klubova u Europi.

Trener Mostaraca Mirsad Fazlinović Gera ističe da je velika prednost što su domaćini u Mostaru.

"U dvorani Midhat Hujdur Hujka već pet godina ne znamo za poraz i tu se osjećamo izvanredno. Svaki dan treniramo dva puta i u narednom razdoblju slijede prijateljske utakmice. Mislim da ćemo biti spremni i za sezonu u BiH i za Ligu prvaka. Upoznati smo sa kvalitetom protivnika. Šveđani imaju pet Brazilaca koji, na našu sreću, nisu na vrhunskom nivou. Loznica je veoma iskusna ekipa i za njih igra naš bivši igrač Danijel de Souza, Kocić, Perić... Araz je favorit sa sedam dobrih Brazilaca, ali mi se nećemo predati", izjavio je Fazlinović.

Bilal Jelić, jedan od najboljih igrač Premijer futsal lige Bosne i Hercegovine za sezonu 2021./22., vjeruje da Mostar Stari grad može preskočiti prvu europsku prepreku.

"Sve protivnike respektiramo, ali ako budemo pravi mislim da možemo proći dalje. Naravno, za to nam je potrebno i malo sreće, ali i podrška vjernih navijača. Mostar SG je klub organiziran na vrhunskoj razini, što su prepoznali i iz UEFA-e i mislim da je vrijeme da napravimo korak dalje u Europi", zaključio je Jelić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije