Floyd Mayweather ušao u ring s unukom poznatog mafijaša: Izbila opšta tuča, intervenisalo osiguranje

0
Radiosarajevo.ba
Floyd Mayweather ušao u ring s unukom poznatog mafijaša: Izbila opšta tuča, intervenisalo osiguranje
Foto: Facebook / Tuča na meču Mayweather - Gotti III

Floyd Mayweather zvanično je u penziji od 26. augusta 2017. kada mu je protivnik bila UFC ikona Conor McGregor. Međutim, jedan od najboljih boksača u historiji se nakon službenog penzionisanja još uvijek bori, ali su to sada egzibicijski mečevi.

Egzibicijski meč je u biti predstavlja prijateljski meč gdje niti jedna ni druga strana neće ići sa ciljem da nokautira ili povrijedi protivnika, a na kraju će podijeliti lijepu zaradu. Međutim, ovoga puta to i nije bio slučaj.

Mayweatheru je s druge strane stajao John Gotti III., unuk slavnog mafijaškog šefa i glave slavne istoimene porodice Gambino. Sve je bilo u duhu egzibicionog meča do šeste runde kada je sudac prekinuo borbu što je pokrenulo haos.

Potraga za izgubljenim ljubimcem u Sarajevu, nagrada 2.000 KM

Potraga za izgubljenim ljubimcem u Sarajevu, nagrada 2.000 KM

Nezadovoljan odlukom suca Kenyyja Baylersa da prekine meč, Gotti je krenuo u obračun s Mayweatherom. Naravno, bokserov tim to nije mogao dozvoliti pa su 'uletili' u ring kako bi zaštitili svog borca.

U ring je ušlo obezbjeđenje koje je, nakon par udaraca i uvreda sa obje strane, uspjelo da smiri situaciju i spriječi veći incident.

Mnogi bokserski fanovi su uvjereni da je cijela stvar zapravo namještena kako bi se javnost zainteresirala za ovakve mečeve u kojima učestvuje Floyd Mayweather jer su oni najčešće organizirani po PPV (Pay per View) principu, odnosno što više publike bude u dvorani i pred malim ekranima, to će biti veća zarada.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije