Florida: UFC 261 pred 15.000 gledalaca bez maski

0
Radiosarajevo.ba
Florida: UFC 261 pred 15.000 gledalaca bez maski
Twitter / UFC octagon

Sport u Americi se polako ali sigurno vraća u normalu, a dovoljno o tome govore najave za predstojeći UFC spektakl koji će se održati na Floridi.

U pitanju je događaj u Džeksonvilu pod nazivomo UFC 261, a koji predvode Kamaru Usman i Jorge Masvidal u okršaju za šampionski pojas velter kategorije.

Naime, na ovom spektaklu će biti dozvoljen dolazak navijača i to ne mali broj. U dvoranu će biti pušteno čak 15 hiljada navijača, a uz sve to, oni neće biti obavezni nositi ni maske!, piše SportCentar.

„Prije svega, naš zadatak je bio da stvorimo ’balon’ kako se naši sportisti ne bi zarazili i kako zbog toga ne bismo bili prinuđeni da otkazujemo borbe. Međutim, mediji su toliko poludjeli zbog virusa da smo mi sve mjere preduzimali kako bismo zadovoljili medije. Vakcinisali smo naše zaposlene. U Džeksonvilu se sve ponovo otvara, a u Las Vegasu će sve biti otvoreno od jula. Mi ćemo i dalje zadržati neke mjere, ali navijači mogu ili ne moraju da nose maske na UFC 261. Zavisi od njih“, izjavio je prvi čovjek UFC-a Dana White.

Pored duela Usmana i Masvidala, što će biti njihov drugi okršaj, kao najbitnije borbe organizator je istakao dva duela u ženskoj konkurenciji.

Kineskinja Weili Zhang će braniti pojas u slamka kategoriji (52 kg) protiv Rose Namajunas, a neprikosnovena Valentina Shevchenko će u muha kategoriji braniti status prvakinje protiv Brazilke Jessice Andrade.

Sve tri borbe su za pojas, a događaj je zakazan za 24. april.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije