Filip Hrgović će se boriti za svjetsku titulu u Saudijskoj Arabiji?

0
Radiosarajevo.ba
Filip Hrgović će se boriti za svjetsku titulu u Saudijskoj Arabiji?
Foto: Facebook / Filip Hrgović

Hrvatski bokser, Filip Hrgović, mjesecima je u potrazi za novim protivnikom i čini se da ga je pronašao. Mogao bi dobiti priliku boriti se za svjetsku titulu protiv Oleksandra Usyka.

Promotor Eddie Hearn otkrio je da Usyku vjerojatno propada borba protiv Tysona Furyja jer se Fury planira boriti protiv MMA borca Francisa Ngannoua.

Umjesto Furyja protiv neporaženog Ukrajinca 'uskočio' bi Hrgović, prenose hrvatski mediji.

Kafa u BiH ponovo poskupljuje: Uskoro veće cijene omiljenog pića među stanovnicima

Kafa u BiH ponovo poskupljuje: Uskoro veće cijene omiljenog pića među stanovnicima

"Usyk će se boriti u Saudijskoj Arabiji u decembru ili januaru na eventu koji će predvoditi Anthony Joshua i Deontay Wilder. Vjerujem da će mu protivnik biti Hrgović jer je on obavezni IBF-ov izazivač", rekao je Hearn.

Hrgović se posljednji put borio u augustu prošle godine protiv kineskog boksača Zhileija Zhanga. Slavio je odlukom sudaca i stigao do 15. pobjede u 15. borbi karijere. Usyk, koji je na omjeru 20-0, bez borbe je također od augusta, kada je drugi put u karijeri pobijedio Joshuu, prenosi index.

Ako Tyson Fury ne želi meč, Usyk, imaš drugu opciju.👋🏼 If Tyson Fury doesn't want the fight, Usyk, you have another option. #FuryUsyk #UsykHrgovic

Posted by Filip Hrgović on Tuesday, March 14, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije