Fenomenalni Sanjin Pehlivanović razbio Belgijanca na startu Svjetskog prvenstva

0
Radiosarajevo.ba
Fenomenalni Sanjin Pehlivanović razbio Belgijanca na startu Svjetskog prvenstva
Foto: Bilijarski savez BiH / Sanjin Pehlivanović

Najbolji bosanskohercegovački igrač bilijara Sanjin Pehlivanović na fenomenalan način otvorio je Svjetsko prvenstvo pobjedom rezultatom 9:2 nad Kevinom Lannoyeom.

BiH ima svog sjajnog predstavnika na najvećem svjetskom bilijarskom turniru za godine koje dolaze, ali Pehlivanović nije samo budućnost, već i sadašnjost ove plemenite sportske igre.

Mladi Sarajlija je bio fantastičan danas i u prvom kolu Svjetskog prvenstva, koje se igra u Marshall Areni u engleskom Milton Kinsu, razbio je Belgijanca Kevina Lannoyea rezultatom 9:2.

Poveo je bh. igrač sa nedostižnih 7:0, i tu je već meč bio riješen. U naredne tri partije, Lannoye je uzeo dvije, ali nije mogao naškoditi mladom bh. igraču, piše SCSport.

Pehlivanović će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz duela Craig Osborne – Ralf Souquet koji se igra u nastavku današnjeg programa.

Svjetsko prvenstvo igra se u disciplini ‘devetka’ u Milton Kinsu.

Nagradni fond turnira je 250.000 dolara, a pobjednik će dobiti 50.000 dolara. Vrijedi naglasiti kako se na prvenstvu takmiče najbolji igrači iz cijelog svijeta i u pitanju je najprestižniji turnir.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije