Debi Sanjina Pehlivanovića na World Pool Mastersu

1
Radiosarajevo.ba
Debi Sanjina Pehlivanovića na World Pool Mastersu
FOTO: Facebook / Sanjin Pehlivanović

Najbolji bosanskohercegovački igrač bilijara, mladi Sanjin Pehlivanović, debitovao je na World Pool Mastersu koji se trenutno održava u Gibraltaru.

Nakon što je poražen od slavnog Chrisa Mellinga u prvom kolu rezultatom 7:4, Pehlivanović je poručio kako nije nezadovoljan, već da je u pitanju veliko iskustvo. U pitanju je najveći Masters turnir u disciplini ‘devetka’, piše SportCentar.

“Želim se svima zahvaliti za podršku i lijepe poruke koje sam dobio od ljudi širom svijeta. Posebno sam zahvalan mojim prijateljima i fanovima širom Balkana. To se zove jedinstvo”, rekao je Pehlivanović pa nastavio o samom meču protiv dvostrukog prvaka svijeta u disciplini "engleska osmica".

“Nisam presretan igrom, ali nisam ni razočaran. Do prve pauze i 0:3 pokušao sam kontrolisati emocije, ali nije išlo baš najbolje. Nakon toga počeo sam igrati bilijar i uspio sam sa 1:5 doći na 4:5. Uslijedilo je loše otvaranje kugli, odigrao sam loš defanzivan udarac i to je bilo to. Chris je odigrao odlično. Na kraju, to je bilo veliko iskustvo za mene i osjećaj kada igrate u areni, pred navijačima, gura me da radim još više i dostignem maksimum”.

Pehlivanović je najavio i nastup na Svjetskom prvenstvu koje slijedi za dvije sedmice.

“Želim se zahvaliti Emily Frazer za pozivnicu. Veoma sam počašćen što sam učestvovao na ovako velikom takmičenju i radujem se što ću učestvovati na Svjetskom prvenstvu koje slijedi i ostalim velikim turnirima”, rekao je mladi igrač bilijara Sanjin Pehlivanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije