Uspjesi / Bravo, Borise, majstore: Evropska bronza u karateu za BiH!

22. 05. 2021. u 10:05:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 2205

U Poreču se 19. do 23. maja održava Evropsko prvenstvo u karateu za seniore, seniorke i parakaratiste. Na prvenstvu je nastupilo ukupno 646 takmičara iz 47 država.

U sastavu reprezentacije Bosne i Hercegovine se takmičio i Boris Kasumović član Karate kluba za osobe sa posebnim potrebama “Student” koji je ostvario izuzetan rezultat osvojivši treće mjesto i bronzanu medalju.

Navedeni rezultat je dodatno značajan obzirom da predstavlja i prvu medalju sa Evropskog prvenstva za bosanskohercegovački para karate. Boris Kasumović je medalju osvojio u kategoriji kate K22 (osobe sa intelektualnim smetnjama).

Caremonija dodjele medalja će se održati u nedjelju u večernjim satima. Karate klub za osobe sa posebnim potrebama “Student” je inače sestrinski klub Kluba borilačkih sportova “Tuzla”.

Ovo je trenutno i jedina medalja do sada za Bosnu i Hercegovinu sa Evropskog prvenstva u Poreču u karateu, najmlađem olimpijskom sportu.

Inače Boris Kasumović je i aktuelni državni prvak, osvajač mnogobrojnih međunarodnih medalja a nekoliko puta je proglašavan i najboljim sportistom kantona i ggrada u kategoriji invalidnog sporta. Pratnja Borisu na putu do medalje u Poreču je bio trener Nermin Hadžić, piše Tip.ba.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (3)