ESPN izabrao najbolje sportiste 21. stoljeća: Phelps na vrhu, Đokovića nema u prvih 10

2
Radiosarajevo.ba
ESPN izabrao najbolje sportiste 21. stoljeća: Phelps na vrhu, Đokovića nema u prvih 10
Foto: EPA - EFE / Michael Phelps

Ugledni američki ESPN je objavio konačno provedenu anketu svojih novinara i saradnika koji su za najboljeg sporistu 21. stoljeća odabrali američkog plivača Michaela Phelpsa.

Njegovih ukupno 28 medalja na olimpijskim igrama, od čega čak 23 zlata, bila su dovoljna da legendarni plivač zasjedne na sam vrh i pobijedi u strašnoj konkurenciji za najboljeg sportistu ovog stoljeća.

Phelps je pobijedio ispred američke teniserke Serene Williams i argentinskog fudbalera Lionela Messija. Među pet najboljih su još četvrti košarkaš LeBron James te peti quarterback američkog fudbala Tom Brady.

Vodovod obavještava: U ovim sarajevskim ulicama mogući prekidi u vodosnabdijevanju

Vodovod obavještava: U ovim sarajevskim ulicama mogući prekidi u vodosnabdijevanju

Na šestom mjestu se nalazi švicarski teniser Roger Federer, sedma je američka gimnastičarka Simon Biles, osmi golfer Tiger Woods, deveti sprinter s Jamajke Usain Bolt, a deseti košarkaš Kobe Bryant.

Dodajmo još da je na 11. mjestu Novak Đoković, a na 12. Rafael Nadal.

Od ranije je bilo poznato da je kapiten hrvatske fudbalske reprezentacije Luka Modrić zauzeo 55. mjesto. Sada kada je poznat kompletni redoslijed zna se i da su samo četvorica fudbalera u 21. stoljeću po ovom izboru bolja od Modrića.

U pitanju su spomenuti Messi na trećem mjestu, Portugalac Cristiano Ronaldo je 13., Thierry Henry je na 48., a Zinedine Zidane na 50. mjestu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije