Ekipa veterana Prvog korpusa Armije RBiH i MUP-a pobjednik turnira u Sloveniji

Radiosarajevo.ba
Ekipa veterana Prvog korpusa Armije RBiH i MUP-a pobjednik turnira u Sloveniji
Ekipa veterana Prvog Korpusa Armije RBiH i MUP-a pobjednik je Turnira veterana u malom fudbalu u Slovenskoj Bistrici koji je odigran povodom 27. godišnjice državnosti Republike Slovenije.

Turniru je prisustvovao i ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharem Fišo, kao i nekoliko ministara iz Vlade Republike Slovenije, te župan Slovenske Bistrice Ivan Žagar, predsjednici slovenačkih veterana Miran Krušič i Božo Jakec i predstavnici lokalne policije i općinske administracije.

Na turniru je učestvovalo osam ekipa, a uzvratna posjeta veterana Republike Slovenije našoj državi očekuje se 27. jula.

Ministar Fišo se tokom obraćanja na svečanoj akademiji zahvalio Sloveniji na sveukupnoj pomoći našoj državi tokom agresije, ali i nakon rata na pomoći u obnovi i na ekonomskom planu.

Dodao je da Republika Slovenija nesebično učestvuje u pretpristupnoj pomoći u euroatlantskim integracijama Bosne i Hercegovine, te izrazio nadu za još bolju saradnju na svim poljima – saopćeno je iz Fišinog kabineta.

Turnir u Slovenskoj Bistrici, pored sportskog značaja, imao je i dimenziju više, jer se kroz druženje veterana stvaraju i produbljuju prijateljske veze i razmjenjuju iskustva na planu što boljeg položaja ove populacije u društvu – navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije