Egipatska sportistkinja nastupila na Olimpijadi u sedmom mjesecu trudnoće: "Nosim malog olimpijca!"

1
Radiosarajevo.ba
Egipatska sportistkinja nastupila na Olimpijadi u sedmom mjesecu trudnoće: "Nosim malog olimpijca!"
Foto: Instagram / Nada Hafez

Egipćanka Nada Hafez (26) otkrila je da se natjecala na Olimpijskim igrama u Parizu u sedmom mjesecu trudnoće.

Ova talentirana sportistkinja je pobijedila u svom prvom natjecanju u solo sablji unatoč trudnoći. 

U Grand Palaisu u Parizu, Hafez je pobijedila Elizabeth Tartakovsky iz Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 15-13, ali nije uspjela protiv Jeon Hayoung iz Južne Koreje. Inače, učestvovala je i na Olimpijskim igrama u Riju 2016. i Olimpijskim igrama u Tokiju 2021. godine.

Tornado uništio aerodrom u Rusiji: Pogledajte šta su kamere zabilježile

Tornado uništio aerodrom u Rusiji: Pogledajte šta su kamere zabilježile

Hafez je na Instagramu objavila da "nosi malog olimpijca" nekoliko sati nakon što je stigla do osmine finala u ženskoj sablji u ponedjeljak.

"Moja beba i ja imali smo dosta izazova, i fizičkih i emocionalnih", napisao je Hafez. "'Tobogan' trudnoće težak je sam po sebi, ali borba za održavanje ravnoteže između života i sporta bila je izrazito naporna - koliko god se isplatilo. Pišem ovaj post kako bih rekla da ponos ispunjava moje biće jer sam osigurala svoje mjesto u osmini finala!"

Hafez, trostruka olimpijka i bivša gimnastičarka koja je diplomirala medicinu, odnijela je zlato u pojedinačnom i timskom takmičenju u sablji na Afričkim igrama 2019. Njena službena završna pozicija u ponedjeljak bila je 16. mjesto, što je njen najviši plasman na bilo kojoj od njezine tri Olimpijske igre.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije