Drama jedne od najpoznatijih sportašica SFRJ: Kćerka joj pobjegla od supruga

1
Radiosarajevo.ba
Drama jedne od najpoznatijih sportašica SFRJ: Kćerka joj pobjegla od supruga
Foto: Instagram/ Jasna Šekarić / Jasna Šekarić s kćerkom

Proslavljena sportašica Jasna Šekarić (56) ovih dana proživljava pravu dramu.

Nekadašnja najbolja sportašica bivše Jugoslavije, koja je do 1991. živjela u Osijeku, a na Olimpijskim igrama u Seulu osvojila je zlatnu medalju u streljaštvu prošle godine postala je baka, budući da je rodila njena kći Lea (23).

Ali, sreća je bila kratkog vijeka. Naime, Lea se nedavno vratila u Srbiju, gdje je s djetetom pobjegla iz Egipta od partnera Sayeda Abubakra.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Kako pišu sbijanski mediji, Lea je tamo živjela u oskudici, ponekad i bez osnovnih namirnica.

Sayed u Egiptu radi kao DJ, ali, izgleda da mu posljednjih mjeseci nije išlo. On tvrdi da ga je Lea Šekarić ostavila bez novca, angažirao je odvjetnika i prijeti da će pokrenuti sudski postupak kako bi mu kćer vratio u Egipat.

Abubakr napominje da ga Leina majka Jasna Šekarić nije voljela od samog početka, da mu je to rekla, ali da je Lea ipak htjela biti s njim.

"Lea mi je rekla da će ići na dvije sedmice kod bake jer je bolesna. Rekao sam joj da ostane duže ako treba. Potpisao sam dozvolu (za put s kćerkom) za te dvije sedmice. Oprostili smo se na aerodromu, plakala, sve je bilo normalno. Lea mi je tada mi je rekla kako su svi pozitivni na koronavirus i da će morati duže ostati u Srbiji, a onda me nazvala kako bi mi rekla da se neće vraćati i da nemam kćer. Pokušao sam stupiti u kontakt s njima, ali Lea me je blokirala na svim mrežama, kao i njena majka", kazao je Abubakr za Blic.

Otkrio je da Lea ima egipatsko državljanstvo, ali je istovremeno za djevojčicu poslao srbijansku putnu ispravu u kojoj jasno stoji da ima srbijansko državljanstvo.

Abubakar tvrdi da mu je Lea do detalja prenijela sadržaj poruka koje je razmjenjivala s majkom Jasnom dok je bila u drugom stanju, a u kojima ju je, kako navodi, Jasna savjetovala da se vrati u Srbiju i da prekine trudnoću.

"Majka joj je napisala da dođe u Srbiju kako bi abortirala, a meni da kaže kako je imala spontani pobačaj. Rekla joj je da nije vrijeme za dijete te kako se nije zaslužila mučiti i da djetetu pravi neizvjesnu budućnost", tvrdi Egipćanin za "Blic".

Kako bi komentirali ovu porodičnu dramu, novinari Blica nazvali su Leu, koja joj se javila na mobitel, ali je poklopila čim je čula pitanje. Leina majka Jasna Šekarić rekla je da je angažirala advokate i da je to ozbiljna stvar te rekla da Lea nije ni bila u braku, unatoč tome što joj je suprug pokazao vjenčani list.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije