Ona je po mnogim mišljenjima najljepša sportašica na ZOI

1
Ona je po mnogim mišljenjima najljepša sportašica na ZOI
Foto: Instagram/Julija Kanakina / Julija Kanakina

Julija Kanakina u subotu će nastupiti na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu te pokušati osvojiti medalju u skeletonu.

Predivna Ruskinja privukla je pažnju javnosti prije nego što se uopće pojavila na terenu te je već dobila laskavu titulu najljepše sportašice na ovogodišnjoj Olimpijadi. Barem sudeći po komentarima na društvenim mrežama.

Na Instagramu je prati više od 80 hiljada ljudi, a ona se redovno hvali fotografijama s treninga, ali i iz privatnog života.

Delegacije iz RS stigle u bivšu Dobrovoljačku ulicu: Položili cvijeće i zapalili svijeće

Delegacije iz RS stigle u bivšu Dobrovoljačku ulicu: Položili cvijeće i zapalili svijeće

"Neki ljudi me pokušavaju motivirati tako da mi govore da je najvažnije pobijediti. Ne volim tako razmišljati. Želim jednostavno uživati u takmičenju, raditi svoj posao... Tako ću uspjeti", rekla je u nedavnom intervjuu za ruske medije.

"Ipak, reći da je bitno samo učestvovati bilo bi pogrešno. Svi smo mi tu zbog postolja i svi ćemo se boriti, uključujući i mene", naglašava, piše Index.

26-godišnjakinja kaže da se nakon bavljenja sportom želi posvetiti humanitarnom radu.

"Htjela bih otvoriti sklonište za beskućnike, nadam se da ću uspjeti skupiti dovoljno novca i dobiti sve potrebne dozvole od lokalnih vlasti", kaže.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije