Đokovićev otac: Neću im nikada oprostiti bombardovanje Srbije

18
Radiosarajevo.ba
Đokovićev otac: Neću im nikada oprostiti bombardovanje Srbije
Foto: RTS / Miješa babe i žabe

Nakon kontraverzi oko vakcinacije i njegovog odbijanje iste, Novak Đoković će najvjerovatnije moći nastupiti na prvom Grand Slamu sezone u Australiji.

Otac prvog tenisera svijeta, Srđan Đoković, u razgovoru za srbijanske medije otkrio je koji su bili Novakovi najteži trenuci.

"Teniski je rastao u vrijeme bombardovanja i plate od dvije-tri marke. Nikad im neću oprostiti bombardiranje Srbije. Novak je imao 12 godina, a ogromna bomba je pala u beogradskom naselju Rakovica nakon čega sva su stakla popucala u našem stanu. Popadali smo s kreveta, pobjegli u hodnik i kukali: Bože spasi nas, ne daj nas. To su traume koje ostaju za cijeli život", rekao je otac Đokovića nakon čega je najavio kako će igrati još sigurno dvije do tri godine.

Optužbe na račun akcijske zvijezde: "Kasni na snimanje i po osam sati"

Optužbe na račun akcijske zvijezde: "Kasni na snimanje i po osam sati"

"Osvojit će još najmanje dva Wimbledona i još nekoliko drugih Grand Slamova. Ne trebaš biti stručnjak za to jer Novak će igrati još dvije-tri godine, a to će biti dovoljno, rekao je Srđan Đoković.

Komentarisao je i finale US Opena i Novakov poraz od Danila Medvedeva.

"To ga je poremetilo, ali glavni poraz je fantastična igra Medvedeva. To je tako. Moj je sin naučen da se sport sastoji od pobjede i poraza, kako prihvatiš pobjedu, tako i poraze. Često sam u njegovoj karijeri govorio da kada igra loše, pa pobijedi, to nije dobro", rekao je Srđan.

Novak je trenutno izjednačen po broju Grand Slamova s Rogerom Federerom i Rafaelom Nadalom.

Svaki od ovih velikana ima 20 trofeja s najznačajnija turnira, a Novak je u velikom uzletu nakon što mu je 2021. nedostajala tek jedna pobjeda da prestigne velike suparnike i postane prvi teniser nakon Roda Lavera sa sva četiri Grand Slam trofeja osvojena u istoj kalendarskoj godini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (18)

/ Povezano

/ Najnovije