Dogovoren revanš borbe stoljeća: Poznato kad će Usyk i Fury ponovo u ring

0
Radiosarajevo.ba
Dogovoren revanš borbe stoljeća: Poznato kad će Usyk i Fury ponovo u ring
Foto: EPA - EFE / Oleksandr Usyk i Tyson Fury

Neprikosnoveni svjetski bokserski prvak u teškoj kategoriji Ukrajinac Oleksandr Usyk i britanski teškaš Tyson Fury susrest će se 21. decembra u Riyadhu, u Saudijskoj Arabiji, u uzvratnoj borbi koja se održala ranije ovog mjeseca, objavili su organizatori u srijedu.

Usyk, sada WBA, WBC, IBF i WBO prvak, pobijedio je Furyja podijeljenom odlukom u uzbudljivom meču u Kingdom Areni u Riyadhu i postao prvi apsolutni prvak u teškoj kategoriji od kraja vladavine Lennoxa Lewisa u aprilu 2000. godine.

Nakon borbe, Usyk je rekao da će dati Furyju hitan revanš prema klauzuli u ugovoru o borbi.

Potvrđeno: Predloženo određivanje pritvora Admiru Arnautoviću Šmrku

Potvrđeno: Predloženo određivanje pritvora Admiru Arnautoviću Šmrku

"Revanš između neupitnog prvaka Oleksandra Usyka i prvaka Tysona Furyja sada je na rasporedu 21. decembra 2024. tokom sezone u Riyadhu", rekao je voditelj saudijske zabave i organizator Turki Alalshikh u objavi na X-u.

"Svijet će ponovo gledati još jednu historijsku borbu. Naša predanost ljubiteljima boksa se nastavlja. Nadamo se da ćete uživati".

Ranije ove sedmice, Furyjev promotor Frank Warren rekao je kako je uvjeren da bi Britanac mogao preokrenuti stvari u uzvratnom meču.

"Mislim da može, on vjeruje da može...", rekao je Warren za Sky Sports.

"Bila je to borba s dva poluvremena, Tyson zna šta mora učiniti, a siguran sam da i Usyk zna. Oba su ta tipa bila u apsolutnom ratu, to je obojici uzelo mnogo toga".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije