Borba u Rijadu koju čeka cijeli svijet: Fury protiv Usyka - gdje u BiH gledati spektakl?

1
Radiosarajevo.ba
Borba u Rijadu koju čeka cijeli svijet: Fury protiv Usyka - gdje u BiH gledati spektakl?
Foto: X.com / Tyson Fury - Oleksandr Usik

Oleksandr Usik i Tyson Fury napokon ulaze u ring ove subote, 18. maja, u Rijadu kada će odlučiti ko je najbolji bokser na svijetu.

Po prvi put otkako je WBO priznat kao elitna bokserska organizacija, čime se pridružio IBF-u, WBA-u i WBC-u, teška kategorija profesionalnog boksa trebala bi dobiti apsolutnog prvaka.

Apsolutni prvak je nositelj sva četiri pojasa u boksu, što od 2007. godine, kad se dogodilo uvođenje WBO pojasa među četiri elitna, nitko nije ostvario.

Ambulante pune pacijenata s najtežom upalom: Ovo su simptomi bolesti koja hara susjedstvom

Ambulante pune pacijenata s najtežom upalom: Ovo su simptomi bolesti koja hara susjedstvom

Oleksandr Usyk je vlasnik WBA, WBO i IBF titule, a Tyson Fury WBC naslova. Ulog je sve! Pobjednik će postati apsolutni prvak kraljevske kategorije svjetskog boksa.

Posljednji apsolutni prvak bio je Lennox Lewis, no u vrijeme dok WBO još nije ušao u elitnu grupu. 

Tyson Fury - Oleksandr Usik
Foto: X.com: Tyson Fury - Oleksandr Usik

Nakon toga se meč za apsolutnog prvaka nije dogodio. Svojevremeno zbog toga što su pojase držali braća Kličko, onda je uslijedilo kratko vrijeme više različitih prvaka te ono gdje se nije uspijevalo dogovoriti meč Anthonyja Joshue i Deontaya Wildera.

Prema trenutno dostupnom rasporedu, glavni program priredbe trebao bi krenuti u 18 sati po našem vremenu.

Ulasci u ring sudionika glavnog meča predviđeni su tačno u ponoć, no možemo se voditi ranijim primjerima, gdje je to sve podosta kasnilo. Saudijci naime imaju običaj prije glavne borbe organizirati uvodni zabavni program.

Prijenosa u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji dostupnim TV kanalima po dosadašnjoj praksi ne bi trebalo biti.

Naime, vlasnik prijenosa je DAZN, koji se od početka organizacije priredbi u Saudijskoj Arabiji pridržavao prakse da nikome ne prodaje prava prijenosa.

Želite li gledati meč, trebat će vam pretplata na DAZN (9.99€, 20 KM), a onda nakon toga i kupovina PPV prijenosa meča (19.99€, 38 KM).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije