Denis Stojnić u Njemačkoj brutalno pretukao Ivu Ćuka

5
Radiosarajevo.ba
Denis Stojnić u Njemačkoj brutalno pretukao Ivu Ćuka
Foto: Instagram/Ruthless_fightcompany / Denis Stojnić u Njemačkoj pobijedio Ivu Ćuka

Bosanskohercegovački MMA borac Denis Stojnić slavio je sinoć u njemačkom Dusseldorfu protiv Austrijanca Ive Ćuka (42) u meču teške kategorije.

U okviru eventa kojeg je organizovao Elite MMA Championship, Stojnić je nakon nešto više od dvije minute borbe u prvoj rundi protivnika bacio na pod i zadao mu seriju udaraca nakon čega je suda prekinuo borbu.

Stojnić je u ring ušao sa zastavom s ljiljanima u meču protiv borca koji ima istetovirane ustaške simbole, a nakon pobjede je rekao:

Novi selektor Zmajeva otkrio planove: "Tražimo zamjenu za Terzića, promijenit ćemo i način igre"

Novi selektor Zmajeva otkrio planove: "Tražimo zamjenu za Terzića, promijenit ćemo i način igre"

"On je izabrao dobru taktiku, bježao je od razmjene udaraca i to je to. Na kraju smo se uslikali, rekao mi je da je to sport. Njegov brat me vrijeđao tokom borbe, a onda sam mu uzvratio kasnije. Vrijeđao je moj fizički izgled, a ja sam mu poručio da se ne mogu porediti steroidi s temeljem. Podrška je bila odlična, bilo mi je drago vidjeti da me podržavaju svi ljudi s naših prostora i želim im se zahvaliti još jednom", rekao je Stojnić za portal Radiosarajevo.ba prije nego što je ušao u avion na aerodromu u Amsterdamu i krenuo ka Sarajevu. Očekuje se da će u glavnom gradu BiH biti oko 16 sati.

Osim Stojnića, pobjede su sinoć na istom događaju upisli Erko Jun i Ahmed Vila.

Vila je već u prvoj rundi pobijedio Saida Eidija. Zadao mu je nekoliko udaraca, dominirao u parteru, a onda ga giljotinom primorao na predaju.

Sjajni Erko Jun pobijedio je Poljaka Szyoma Wrzesiena. U prve dvije runde Jun je dominirao, dok je u trećoj rundi natjerao sudiju da prekine borbu, te je naš borac mogao početi sa slavljem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije