Dana White najavio debi UFC-a u Saudijskoj Arabiji: Čeka nas sjajna borba s Whittakerom i Chimaevom

0
Radiosarajevo.ba
Dana White najavio debi UFC-a u Saudijskoj Arabiji: Čeka nas sjajna borba s Whittakerom i Chimaevom
Foto: EPA / Dana White

Glavni čovjek UFC-a Dana White je ekskluzivno na svom X računu tokom noći po lokalnom vremenu najavio debi najjače svjetske organizacije u Saudijskoj Arabiji. Taj event bi se trebao održati 22. juna dok će se main card emitirati na američkom ABC-u.

U glavnoj borbi večeri bi trebali nastupiti bivši UFC-ov prvak srednje kategorije Robert 'The Reaper' Whittaker (25-7) i Khamzat 'Borz' Chimaev (13-0).

White je potvrdio da bi pobjednik ovog meča bio izazivač za titulu srednjoj kategoriji koju trenutno drži Dricus Du Plessis (21-2) koji je porazio Seana Stricklanda (28-6) krajem januara pomalo kontroverznom odlukom. Bitno je naglasiti da je 'Borz' trenutno plasiran kao 11. borac, dok se 'The Reaper' drži na visokom trećem mjestu na UFC-ovoj službenoj ljestvici.

Pomozi.ba pokrenuo apel: Selma (13) treba našu pomoć

Pomozi.ba pokrenuo apel: Selma (13) treba našu pomoć

Robert Whittaker je u svom zadnjem nastupu u februaru porazio Paula Costu odlukom te je to njegova druga pobjeda u zadnja 3 nastupa. Zadnji poraz je imao protiv trenutnog prvaka Dricusa Du Plessisa prošlog ljeta.

Khamzat Chimaev trenutno drži neporaženi status te se nalazi u nizu od 7 pobjeda od svog debija u UFC-u 2020. godine. U zadnjem nastupu na UFC-u 294 u oktobru je većinskom odlukom pobijedio bivšeg prvaka Usmana. Od 'većih' pobjeda u karijeri ima još one nad Gilbertom Burnsom i Kevinom Hollandom, prenosi FightSite.

Trenutne borbe najavljene za event u Saudijskoj Arabiji:

  • Robert Whittaker vs. Khamzat Chimaev
  • Sergei Pavlovich vs. Alexander Volkov
  • Kelvin Gastelum vs. Daniel Rodriguez
  • Volkan Oezdemir vs. Johnny Walker
  • Shara Magomedov vs. Ihor Potieria

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije