Christian Taylor postao dvostruki olimpijski pobjednik

Fena
Christian Taylor postao dvostruki olimpijski pobjednik
Američki troskokaš Christian Taylor u utorak ujutro na Olimpijskom stadionu u Rio de Janeiru obranio je naslov olimpijskog pobjednika osvojen prije četiri godine u Londonu.

Aktualni dvostruki svjetski prvak svoju je nadmoć u ovoj tehničkoj disciplini potvrdio i u Rio de Janeiru, gdje mu je za zlato trebao skok od 17,86 metara izveden već u prvoj seriji. Baš kao i u Londonu, Taylorov najveći suparnik bio je sunarodnjak Will Clay koji je sa 17,76 m, također u prvoj seriji, postavio osobni rekord, ali dalje od toga nije mogao.

Kinez Bin Dong je do brončanog odličja došao sa samo jednim ispravnim skokom, koji je izveo u prvoj seriji (17,58 m). Kineski troskokaš se pri tom skoku ozlijedio te u posljednje tri serije nije ni izlazi na zaletište budno prateći da mu netko ne preotme odličje.

Christian Taylor prvi je troskokaš koji je uspio osvojiti dva uzastopna olimpijska zlata nakon Rusa Viktora Sanejeva, koji je trijumfirao na Igrama 1972. u Muenchenu i 1976. u Montrealu, podsjeća Hina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije