Ćatić podnio žalbu na presudu: Pobijedit ću u posljednjoj rundi

Radiosarajevo.ba
Ćatić podnio žalbu na presudu: Pobijedit ću u posljednjoj rundi
Foto: Express.de / Adnan Ćatić na suđenje

Njemački bokser bosanskohercegovačkih korijena, Adnan Ćatić, koji je osuđen u Kelnu na tri godine zatvora zbog utaje poreza, dopinga i nanošenja povreda, uložit će žalba na presudu Regionalnog suda Keln

"Nakon što sam od četvrtka imao vremena procijeniti presudu i njeno opravdanje, odlučio sam - čak i nakon konsultacija, žaliti se na odluku Regionalnog suda Keln. Ta odluka nije samo iznenađujuće, već i neshvatljiva", objavio je Ćatić na društvenim mrežama. 

Felix Sturm je tokom suđenja više puta izjavio kako nije bio dopingovan u revanšu protiv Fyodora Chudinova. Kako je mala količina nedozvoljene supstance pronađena i mogla ući u njegovo tijelo, za njega, kako kaže, nije objašnjivo.

"Naučio sam u karijeri da se nosim i s teškim rundama. Ima još barem jedan krug u ovoj borbi, odlučan sam u tome. Ne mogu odustati ovako, nakon presude vidimo neke tačke koje definitivno još uvijek treba razjasniti, siguran sam u svoju korist", rekao je Ćatić.

On je istakao da se odluka o poreznom postupku se ne smije osporavati.

“Tokom suđenja priznao sam da bi porezna deklaracija iz 2008. i 2009. godine s mojom švicarskom konsultantskom kompanijom trebala biti transparentnija. Ne mogu u potpunosti shvatiti pretpostavku suda za 2010. godinu. Želim konačno završiti postupak i fokusirati se na svoju budućnost", rekao je Ćatić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije