Britanski bokser Amir Khan: Ali je pokazao hrabrost prelaskom na islam

Anadolija
Britanski bokser Amir Khan: Ali je pokazao hrabrost prelaskom na islam
Britanski bokser Amir Khan (29) odao je počast Muhammadu Aliju poslavši video poruku iz rodnog grada svojih roditelja Rawalpindija u Pakistanu.

U poruci Khan je istakao da je Ali pokazao hrabrost kada je šezdesetih godina prošlog vijeka odlučio da pređe na islam.

Britanski bokser dodaje da se divio svakom aspektu Alijeve ličnosti, njegovom jedinstveom sklopu vještina, njegovom samopuzdanju i vjeri.

„On je bio jedini bokser koji je unaprijed mogao predvidjeti u kojoj će rundi pobijediti i onda je u toj rundi nokautirao protivnika. To je nešto što gotovo nikada ne možete vidjeti. On je tukao protivnike svojim jezikom prije nego bi uopšte ušao u ring. On je znao pobjeđivati u borbi prije same borbe“, poručio je Khan.

Na kraju Khan, koji je musliman rođen u Velikoj Britaniji, ističe Alijevu hrabrost da pređe na islam šezdesetih godina u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ali, vjerovatno najbolji bokser svih vremena, višestruki svjetski prvak u teškoj kategoriji, preminuo je u 74. godini u Phoenixu, poslije 30 godina borbe sa Parkinsovom bolešću.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije