Bravo, Bosanac: Kenan Dračić se plasirao u polufinale Europskog prvenstva

0
Radiosarajevo.ba
Bravo, Bosanac: Kenan Dračić se plasirao u polufinale Europskog prvenstva
Foto: PK Sport Time / Kenan Dračić

Kenan Dračić, plivački reprezentativac Bosne i Hercegovine, plasirao se u četvrtak, 7. decembra, u disciplini 200 metara delfin u polufinale Evropskom seniorskom prvenstvu u malim bazenima koje se održava u Rumuniji.

Takmičar Plivačkog kluba Sport time iz Sarajeva zabilježio je tako jedan od najboljih rezultata u muškoj konkurenciji bh. plivača na velikim međunarodnim takmičenjima, te opravdao epitet jednog od najtalentovanijih sportista iz Bosne i Hercegovine.   

Kenan Dračić, jedan od najmlađih učesnika, kvalifikacijsku trku dionice discipline 200 metara delfin isplivao je sa ličnim rekordom sa vremenom 1:58.36, a pretpostavlja se da u polufinalu može plivati i bolje od ovog vremena.

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Polufinale na programu je večeras od 18 sati.

Ovo je ujedno novi vrijedan rezultat plivača iz Sport time na evropskoj smotri, nakon što se u srijedu, 6. decembra, u muškoj konkurenciji na dionici 100 metara prsno istakao Arian Kadić isplivavši rekord Bosne i Hercegovine za dječake do 16 godina.

Prvog dana takmičenja također plivačica Sport time Iman Avdić je postavila državnog rekorda u disciplini 400 metara mješovito.

Inače, Lana Pudar plasirala se u finale utrke na 200 metara delfin. Finale je na rasporedu u četvrtak navečer, 7. decembra.

Kada je utrka i gdje je možete gledati u direktnom TV prijenosu možete saznati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije