Borba trajala svega pet minuta: McGregor slomio nogu, Poirier ostvario trijumf

0
Radiosarajevo.ba
Borba trajala svega pet minuta: McGregor slomio nogu, Poirier ostvario trijumf
FOTO: Screenshot / Detalj sa UFC 264

Pomalo gorak osjećaj ostao je svima koji su sinoć pratili glavnu borbu UFC 264 priredbe u Las Vegasu između Dustina Poiriera i Conora McGregora, uprkos sjajnih pet minuta borbe između dva vrhunska i izuzetno atraktivna borca.

Nažalost, sve je trajalo samo pet minuta zbog onoga što nikako ne volimo vidjeti kao razlog prekida borbe, piše SCsport.ba.

Conor McGregor u samoj je završnici prve runde doživio povredu noge zbog koje nije bio u stanju nastaviti te je tako pobjeda pripala Dustinu Poirieru za kojeg se mora priznati kako je većinu prve runde bio dominantan borac.

Conorova zadnja, stajaća noga, jednostavno se izokrenula. Nebitno je li riječ o lomu kosti ili teškoj povreda zgloba, bila je to nešto nakon čega nije bio u stanju nastaviti, zapravo pitanje je kad će moći normalno hodati.

Poirier je proslavio pobjedu uz komentar kako ne vidi problem u svojoj pobjedi te da je do povrede došlo zahvaljujući njegovim uspješnim blokadama low kickova.

Conor se s tim nije složio i ljutito je s poda oktagona Dustinu poručio da ovo nije gotovo.

No, prvo ćemo vidjeti koliko će trajati njegov oporavak i kakva će biti motivacija za nastavak karijere. Poirier se sad može, poprilično bogatiji nego što je bio prije borbe, pripremati za ono što sam navodi kao svoju najveću ambiciju.

Borit će se za titulu UFC prvaka, po drugi put u svojoj karijeri. Jesen ove godine djeluje kao termin borbe protiv Charlesa Oliveire, borbe koja neće uz sebe imati ovakvu pompu, ali će bez sumnje biti jednako uzbudljiva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije