Borba stoljeća je namještaljka: Mayweather i McGregor spremaju novu "muljažu"

Radiosarajevo.ba
Borba stoljeća je namještaljka: Mayweather i McGregor spremaju novu "muljažu"
Kada je krajem augusta u "borbi stoljeća" bokser Floyd Mayweather nokautirao MMA borca Conora McGregora u 10. rundi, mnogima nije bio jasan preokret u ringu.

Mayweather je glatko izgubio prve tri runde, a onda preuzeo potpuno kontrolu. "Pustili smo ga da se ispuca u prvih nekoliko rundi. To je bio plan", rekli su Mayweather i članovi njegovog štaba.

No, da li je bilo baš tako? Jim Lampley, stručni komentator koji 30 godina prati najveće događaje u ringu i stanovnik bokserske Kuće slavnih, smatra da je "borba stoljeća" za parvo namještaljka stoljeća!

"Mayweather je pustio McGregoru tri runde kako bi MMA svijet imao o čemu pričati, a onda je meč pustio do 10. runde. Sve je to namještaljka", rekao je Lamplay.

To nije sve. Ugledni komentator smatra da Mayweather i McGregor spremaju novu "muljažu" da bi zaradili i podijelili 150 miliona dolara! Na pitanje da li se Mayweatheru isplati riskirati stopostotni učinak u karijeri (50 pobjeda) zbog nove borbe s McGregorom, Lamplay je skoro ironično odgovorio:

"Riskirati? Riskirati? Jeste li upravo povezali riječ rizik s Floydom Mayweatherom? Tu nema nikakvog rizika", rekao je Jim Lampley.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije