Bizarna situacija u Parizu: Takmičarka diskvalifikovana zbog sitne, ali kardinalne greške

0
Radiosarajevo.ba
Bizarna situacija u Parizu: Takmičarka diskvalifikovana zbog sitne, ali kardinalne greške
Foto: Screenshot/Instagram / Elena Congost

Karijere mnogih sportaša obilježene su samo jednim sjećanjem, trenutkom zauvijek urezanim u glavu, a ako je ono negativno, može se manifestirati kao noćna mora.

Možda je tako i najbolje rečeno, jer špansku paraolimpijsku maratonku Elenu Congost današnji bi dan mogao pratiti do kraja života.

Priča ide ovako; Španjolka se vratila Igrama nakon zlata u Riju i osam godina odsutnosti od sporta jer se u spomenutom periodu posvetila majčinstvu i rodila svom mužu četvero djece.

Nekadašnji hollywoodski zavodnik uhvaćen kako strastveno ljubi 40 godina mlađu djevojku

Nekadašnji hollywoodski zavodnik uhvaćen kako strastveno ljubi 40 godina mlađu djevojku

Upravo ju je suprug nagovarao da se vrati maratonu i ona ga je poslušala premda je imala samo godinu dana do Pariza, a trebala se, jasno, i kvalificirati za natjecanje.

Elena se krenula pripremati, uskladila je dvije ljubavi, porodica i trčanje, te u samo pet mjeseci ispunila normu na seviljskom maratonu i ugrabila vizu za Pariz gdje je danas bila dva metra od olimpijske medalje, a na kraju kući odlazi tužna i razočarana. A sve zbog uistinu nevjerovatne pogreške...

Španjolka je trebala ući u cilj kao treća i uzeti bronzu, ali je nakon pretrčanih 42 kilometra i 193 metra, a dva metra prije cilja, iz ruke pustila uže koje ju veže za vodiča učinivši tako pogrešku zbog koje je naposljetku diskvalificirana. Španski paraolimpijski savez uložio je žalbu, ali pravila su jasna. Doista bizaran način za izgubiti olimpijsku medalju, najblaže rečeno. Da priča poprimi još tužniju notu, spomenimo da je to trebalo biti njezino najbolje vrijeme u karijeri (3:00:48), ali od svega - ništa.

Bronca je tako pripala Japanki Michishiti, dok su prva dva mjesta pripala djevojkama iz Maroka, srebrnoj En-Nourhi i zlatnoj El Idrissi koja je postavila i svjetski rekord, pišu Sportske Novosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije