Bizarna nesreća: Htio napraviti selfie, pa prouzrokovao pad dvadesetak biciklista

0
Radiosarajevo.ba
Bizarna nesreća: Htio napraviti selfie, pa prouzrokovao pad dvadesetak biciklista
Foto: Screenshot / Youtube / Nesreća na Tour de Franceu

Biciklistička ekipa Jumbo-Visma branitelja naslova Jonasa Vingegaarda razmatra podizanje optužnice protiv gledaoca koji je izazvao veliku nesreću u 15. etapi Tour de Francea, saopštila je nizozemska ekipa u ponedjeljak, 17. jula.

Seppa Kussa iz Jumbo-Visme oborio je navijač koji je ispružio ruku prema njemu i Amerikanac je izgubio ravnotežu, što je izazvalo masovni pad dva tuceta vozača, uključujući i dvojicu Kussovih timskih kolega, piše Večernji.hr.

"Bio je jedan gledaoc koji se naginjao na cestu. Došlo je do suženja ceste. Samo smo pokušavali usporiti peloton kako bismo izbjegli pad", rekao je Kuss iz Jumbo-Visme. "A onda je sa druge strane, nažalost, neko htio napraviti selfie. Nisam to baš očekivao."

Muhamed Jusić nakon značajne odluke OIC-a: Ovo je poruka da se neće politički trgovati Srebrenicom!

Muhamed Jusić nakon značajne odluke OIC-a: Ovo je poruka da se neće politički trgovati Srebrenicom!

Navijača je identifikovala francuska žandarmerija, ali neće biti uhapšen osim ako ga Kuss ne tuži.

Timovi Tour de Francea pozvali su gledaoce da budu oprezniji. Egan Bernal, prvak 2019., bio je jedan od vozača oborenih u nesreći, a njegov tim Ineos Grenadiers pozvao je gledaoce da "daju vozačima prostora za utrku".

Godine 2021. navijačica koja je izazvala sudar kada je podigla kartonski znak prema televizijskoj kameri dok je bila okrenuta od nadolazećih biciklista kažnjena je sa 1200 eura (2348 KM). Tužioci su tražili četveromjesečnu uvjetnu zatvorsku kaznu nakon što je optužena za nenamjerno nanošenje povreda i dovođenje života drugih u opasnost.

Ponedjeljak je dan odmora prije 16. etape u utorak, 18. jula, hronometra dugog 22.4 km. Vingegaard ima 10 sekundi prednosti ispred dvostrukog pobjednika Tadeja Pogačara dok Tour ulazi u svoju posljednju sedmicu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije