Bakir Izetbegović podijelio medalje: Završen karate turnir "Alija Izetbegović"

Radiosarajevo.ba
Bakir Izetbegović podijelio medalje: Završen karate turnir "Alija Izetbegović"
FOTO: Facebook / Bakir Izetbegović podijelio medalje: Završen karate turnir "Alija Izetbegović"
Predsjedavajući Predsjedništva BIH Bakir Izetbegović uručio madalje pobjednicima takmičenja Karate World Grand Prix "Alija Izetbegović" Sarajevo.

U nedjelju je u Olimpijskoj dvorani "Huan Antonio Samaranch" održano tradicionalno takmičenje Karate World Grand Prix "Alija Izetbegović" Sarajevo.

U okviru turnira održano je i 51. Prvenstvo BiH za seniore i seniorke u borbama.

Tradicionalni turnir se održava u znak sjećanja na prvog predsjednika BiH Aliju Izetbegovića a povodom Dana Grada Sarajeva. Ovo je jedan od najkvalitetnijih i najbolje organizovanih karate turnira u Evropi.

Turnir je održan pod pokroviteljstvom Predsjedništva BiH, Vijeća ministara BiH, Vlade FBiH i Vlade KS, Ministarstva kulture i sporta KS, Grada Sarajeva...

U okviru takmičenja "TOP 8" za žene, predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović uručio je medalje i prehare za prva tri mjesta:

1. Ivona Čavar (Mostar)

2. Mojsovska Angela (Skoplje)

3. Zenira Bektaš ( Sarajevo) i Lucija Lesjak (Čakovec)

Direktni učesnici EP u Novom Sadu su: Meris Muhović, Mirnesa Bektaš, Ivona Čavar i Ivan Klepić na osnovu rezultata u Svjetskoj ligi.

U okviru obilježavanja 50 godina uspješnog postojanja i rada UKK BOSNA dodijeljeno je oko 400 povelja a Zlatne povelje sa grbom UKK Bosna zaslužnim pojednicima i posthumno članovima porodica, dodijelio je predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije