Baka olimpijca umrla dok ga je gledala na TV-u kako osvaja bronzanu medalju

Anadolija
Baka olimpijca umrla dok ga je gledala na TV-u kako osvaja bronzanu medalju
Slavljenički povod da gledaju tajlandskog olimpijca kako osvaja bronzanu medalju u dizanju tegova, prerastao je u tužan kada se njegova baka srušila i umrla nekoliko minuta prije nego što će osvojiti treće mjesto u kategoriji do 56 kilograma.

Žalost je održana u utorak u kući Sinphet Kruithonga (22). Dan ranije okupila se porodica i prijatelji, među njima i njegova baka, kako bi na velikom TV ekranu, specijalno postavljenom za tu priliku u selu na sjeveroistoku Tajlanda, gledali direktan prenos iz Rio de Janeira. Svečana atmosfera u kojoj su seljani navijali i pljeskali dok je Kruithong dizao tegove, preokrenula se u tužnu kada su primjetili da se 82-godišnja Subin Khongthap srušila.

Ona nije doživjela da vidi kako njen unuk osvaja bronzanu medalju na Olimpijskim igrama. Nakon što su je seljani pokušali oživjeti, Khongthap je prevezena u bolnicu Chumphon Buri, koja je udaljena preko 300 kilometara, gdje je proglašena mrtvom.

Kruithnog je u Rio de Janeiru postao prvi Tajlanđanin koji je osvojio olimpijsku medalju u dizanju tegova. Kada je u pitanju ženska konkurencija Tajland je prije Rija imao devet medalja sa igara, a u Riju su nastavili nizati uspjehe. Tajlađanke su već osvojile dvije zlatne i jednu srebrnu medalju u Brazilu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije