Amila Bećirović predstavlja BiH na Svjetskom prvenstvu u ritmičkoj gimnastici u Valenciji

0
Radiosarajevo.ba
Amila Bećirović predstavlja BiH na Svjetskom prvenstvu u ritmičkoj gimnastici u Valenciji
Foto: Privatni arhiv / Amila Bećirović

Seniorska reprezentativka Bosne i Hercegovine i članica Kluba ritmičko-sportske gimnastike Sloboda" Tuzla Amila Bećirović će zajedno sa trenericom Svitlanom Tinjić predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Svjetskom prvenstvu ritmičke gimnastike za seniore koje se održava 23.-27. augusta u Valenciji.

Amila je nakon odličnog nastupana Evropskom prenstvu u Baku ostvarila je plasman za ovo Svjetsko prvenstvo i kao jedina predstavnica Bosne i Hercegovine predstavljati će državu na smotri najboljih svjetskih gimnastičarki.

Amila Bećirović i trenerica Svitlana Tinjić u Valensiju putuju u nedjelju gdje će na Svjetskom prvenstvu nastupiti u konkurenciji 230 gimnastičarki iz 62 zemlje. Amila je i prethodne godine na Evropskom prvenstvu u Tel Avivu ostvarila plasman za učešče na Svjetskom prvenstvu za seniore u Sofiji kao jedina predstavnica države.

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Za Amilu Bećirović će ovo biti drugi nastup na Svjetskom prvenstvu. Svemu ovomu pethodilo je puno truda, rada, vremena i odricanja. Sav taj uloženi trud se isplatio. Nakon nastupa na Evropskom prvenstvu u Baku u maju ove godine, odmah su počele pripreme za predstojeće Svjetsko prvenstvo.

Amila je zajedno sa trenericom Svitlanom Tinjić trenirala tokom čitavog ljeta a imali su i pripreme u Ulcinju gdje su imali po 4 treninga dnevno. Amila će na ovom prvenstvu nastupiti sa sva 4 rekvizita, što predstavlja poseban izazov, međutim nadamo se da će sve proći u najboljem redu i našoj Amili želimo puno sreće na Svjetskom prvenstvu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije