Amila Bećirović predstavlja BiH na Svjetskom prvenstvu u ritmičkoj gimnastici u Sofiji

1
Radiosarajevo.ba
Amila Bećirović predstavlja BiH na Svjetskom prvenstvu u ritmičkoj gimnastici u Sofiji
Foto: Sloboda / Amila Bećirović

Seniorska reprezentativka Bosne i Hercegovine i članica Kluba ritmičko-sportske gimnastike Sloboda Tuzla Amila Bećirović će zajedno sa trenericom Svitlanom Tinjić predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Svjeskom prvenstvu ritmičke gimnastike za seniore koje se održava od 14. do 18. septembra u Sofiji (Bugarska).

Za Amilu će ovo biti prvi nastup na Svjetskom prvenstvu, ali ukupno čak treći nastup na velikom takmičenju. Prethodno je Bosnu i Hercegovinu predstavljala na juniorskom Evropskom prvenstvu u Kijevu 2020. godine i na seniorskom Evropskom prvenstvu u Tel Avivu 2022. godine.

Amila je svoj put u ritmičkoj gimnastici počela sa sedam godina, kada je pokazala veliko interesovanje i ljubav za ovaj sport, i već tada je sanjala o nastupima na velikim takmičenjima, na terenu koji dijeli sa najboljima u ovom sportu. Amila je svojim trudom i upornošću, uz pomoć trenerice Svitlane Tinjić, uspjela ostvariti svoj san! Ono što je gledala kao mala djevojčica na internetu sada postaje stvarnost i ona je dio toga.

Federalno ministarstvo rada oštro reagira na Novalićeve tvrdnje o penzionerima

Federalno ministarstvo rada oštro reagira na Novalićeve tvrdnje o penzionerima

Evropsko prvenstvo u gimnastici: Sjajan rezultat Nejre Kovačević!

Evropsko prvenstvo u gimnastici: Sjajan rezultat Nejre Kovačević!

"Ovaj put nije nimalo lagan, uloženo je puno truda, rada, vremena i odricanja. Sav taj uloženi trud se isplatio, posebno smo ponosni na to što je Amila svojim prethodnim rezultatima, tačnije ostvarenim rezultatom na kvalifikacionom Evropskom prvenstvu u Tel Avivu, osigurala plasman kao jedina predstavnica naše zemlje na Svjetskom prvenstvu u Sofiji", saopćeno je iz kluba.

Amila će na ovom prvenstvu nastupiti sa sva četiri rekvizita, što predstavlja poseban izazov. Nakon nastupa na Evropskom prvenstvu u Tel Avivu u junu ove godine, odmah su počele pripreme za predstojeće Svjetsko prvenstvo u septembru. Amila je zajedno sa trenericom Svitlanom trenirala tokom čitavog ljeta, sa samo jednom kraćom pauzom od pet dana.

"To predstavlja relativno kratak period za uvježbavanje četiri vježbe, međutim nadamo se da će sve proći u najboljem redu i našoj Amili želimo puno sreće na Svjetskom prvenstvu! Ovom prilikom želimo da se zahvalimo svima koji su pomogli i podržali naše pripreme i odlazak na ovo Svjetsko prvenstvo, prije svega zahvaljujemo se Ministarstvu za kulturu sport I mlade TK, Gradu Tuzla i Sportskom centru Mejdan koji su nama omogučili pripreme, također Sportskom Društvu Sloboda i pojedinim donatorima. Ovo je veliki uspjeh za naš klub, Grad Tuzlu, Tuzlanski kanton, i Bosnu i Hercegovinu", saopćeno je iz Kluba ritmičke gimnastike Sloboda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije