Amel Tuka: Tražimo uvećanje budžeta za vrhunski sport

1
Radiosarajevo.ba
Amel Tuka: Tražimo uvećanje budžeta za vrhunski sport
Foto: Facebook / Amel Tuka

Kampanja "Glas sportista" za rješavanje sistemskog finansiranja vrhunskog sporta BiH  

Amel Tuka, jedan od najistaknutijih bh. sportista, istakao je alarmantnu razliku u izdvajanju sredstava za sport u BiH u poređenju s prosječnim izdvajanjem u Europskoj uniji. Dok se u EU u prosjeku izdvaja 1 posto budžeta za sport, u BiH su izdvajanja za sport na nivou statističke greške.

Amel Tuka: "1 posto budžeta se u prosjeku izdvaja za sport na nivou Europske unije, a kod nas su izdvajanja za sport na nivou statističke greške. Tražimo uvećanje budžeta za vrhunski sport na svim nivoima vlasti u BiH kao u Europskoj uniji, na 1 posto". 

Veliki skandal se mogao desiti pred finale Eurosonga: 'Pritisak na Nema je bio ogroman'

Veliki skandal se mogao desiti pred finale Eurosonga: 'Pritisak na Nema je bio ogroman'

Olimpijski komitet BiH, sportski savezi BiH i najuspješniji bh. sportisti odlučili su da kroz kampanju "Glas sportista" potaknu na promjene institucije i nadležna ministarstva na svim nivoima vlasti, kako bi se vrhunski sport, vrhunski sportisti i olimpijci, te reprezentativne selekcije Bosne i Hercegovine konačno počele sistemski finansirati i tretirati kako zaslužuju.  

Brže, više, jače, zajedno za bh sport!", navodi se u saopćenju Olimpijskog komiteta BiH

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije