Amel Tuka najavio vjenčanje, otkrio i kada će stati na ludi kamen

Radiosarajevo.ba
Amel Tuka najavio vjenčanje, otkrio i kada će stati na ludi kamen
Instagram / Amel Tuka i Amina Tuka

Najbolji bh. atletičar i jedan od najboljih sportista naše države Amel Tuka, krajem oktobra izgovorit će sudbonosno "da".

Amel će se na vječnu ljubav zakleti svojoj djevojci Amini Pivić iz Zenice, piše Hayat

Buduća Tukina supruga kćerka je jednog poznatog zeničkog notara, potiče iz vrlo ugledne zeničke porodice.

Amina i Amel upoznali su se na apsolventskoj večeri, prije negoli se desio vrtoglavi uspon sjajnog srednjeprugaša u sami vrh svjetske atletike.

Amel Tuka i Amina Pivić su vjenčanje najavili za oktobar - undefined

Instagram: Amel Tuka i Amina Pivić su vjenčanje najavili za oktobar

„Još od malih nogu sam učio o običajima i znam da otac djevojke mora dati halal za svoju kćerku i da je to jedini ispravan način kako da se djevojka zaprosi. Mi ne odstupamo od toga i kod nas nema “novotarija”.

Prije nego što ću je zaprositi, posavjetovao sam se s hafizom Safetom Husejinovićem. Rekao sam mu da se želim ženiti, nakon čega mi je ispričao šta sve trebam uraditi. Otišao sam sam kod njenih roditelja, jer sam bio siguran u sebe, odlučan, znao sam šta želim. Nikada u životu nisam sjedio i znojio se kao tada (smijeh). Nakon što sam klanjao akšam-namaz, otišao sam kod Amine.

Njeni roditelji su znali povod mog dolaska. Mislio sam da će sve biti lakše, jer znam njene roditelje. Želio sam samo da što prije to prođe, da sve što sam naumio reći izađe iz mene. Obratio sam se njenom ocu i mami, a onda kada su dali svoj pristanak, pred njima sam kleknuo i pitao i Aminu želi li se udati za mene“, ispričao je ranije Amel.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije