Aljamain Sterling potvrdio status kralja UFC-ove bantam kategorije

0
Radiosarajevo.ba
Aljamain Sterling potvrdio status kralja UFC-ove bantam kategorije
Foto: TW / AljamainSterling / Aljamain Sterling

Više od godinu dana čekali smo na revanš između Aljamaina Sterlinga (21-3-0, 13-3 UFC) i Petra Yana (16-3-0, 8-2 UFC).

Nakon diskvalifikacije ruskog borca i Sterlingova osvajanja pojasa u bantamu, mnogi su željno iščekivali revanš.

Yan je u međuvremenu došao do titule privremenog prvaka, a Sterling se dugo oporavljao od povrede vrata.

Europski parlament odobrio Plan rasta za Z. Balkan: Države mogu dobiti novac, ali uslovi pooštreni

Europski parlament odobrio Plan rasta za Z. Balkan: Države mogu dobiti novac, ali uslovi pooštreni

Danas smo napokon dočekali revanš, a gledali smo nevjerojatno tijesnu borbu, piše portal Fight Site.

Nakon pet rundi neizvjesne borbe, Aljamain Sterling pobijedio je podijeljenom sudijskom odlukom (48-47 x2, 47-48). Mora se priznati kako su sudije imale jako težak posao prilikom bodovanja, a borba je mogla otići i na drugu stranu.

Najzanimljivija situacija u prvoj minuti borbe bili su povici publike. ''Let's go Petr (Yan)'' odjekivalo je dvoranom, iako su borci nastupali na američkom tlu u Jacksonvilleu, a Sterling je američki borac.

Yan je i drugu rundu otvorio kao borac koji se kreće prema naprijed i kontrolira sredinu kaveza. Sterling je nakon nešto više od minute napokon došao do rušenja i uzeo je Yanova leđa.

Yan je serijom udaraca otvorio četvrtu rundu i Sterling je na kratko završio na koljenima. Yanu je bilo jasno da gubi i počeo je preuzimati više rizika.

Sterling je petu rundu otvorio pokušajem rušenja, ali Yan je dobro reagirao i obranio je pokušaj prvaka. Uzimanje Yanovih leđa zapravo je jedini položaj iz kojeg je Sterling bio bolji borac, ali činjenica je da je dvije runde proveo u toj poziciji i taktički je puno bolje odrađivao ovaj meč, u odnosu na prvu međusobnu borbu.

Bio je ovo možda i najlošiji Yanov meč u UFC-u, ako uzmemo u obzir koliko je griješio u drugoj i trećoj rundi. Ipak, tek mu je 29 godina i nema sumnje kako će ponovo izboriti borbu za pojas.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije