UFC borac spriječio krađu automobila, lopova 'zarobio' do dolaska policije

0
Radiosarajevo.ba
UFC borac spriječio krađu automobila, lopova 'zarobio' do dolaska policije
FOTO: Screenshot / UFC borac spriječio krađu automobila, lopova 'zarobio' do dolaska policije

UFC-ov borac srednje kategorije Kevin Holland prošao je kroz zanimljivu situaciju samo nekoliko dana nakon borbe protiv Kylea Daukausa koja je završila ''No contestom''. Naime, Holland je spriječio razbojnika u pokušaju krađe automobila, a sve se dogodilo u mjestu Saginaw u Texasu.

Hollandov trener Shug Dorsey rano ujutro pripremao se za odlazak na jutarnji trening. Međutim, ubrzo mu je pristigao poziv Kevina Hollanda koji mu je rekao kako prati osobu koja je ukrala nečiji automobil. UFC-ov borac rekao je Dorseyu kako je blizu njegove kuće, a Dorsey je na kratko ostavio telefon sa strane te je čuo kako se nekakva potjera odvija u blizini.

"Pitao sam ga u kojoj se tačno ulici nalazi. On mi je zatim stalno govorio gdje se nalaze. Šalili smo se da je on poput pravog policajca koji vrši potjeru, a mi ga koordiniramo dok vozi.", započeo je Dorsey s pričom u razgovoru za "MMA Junkie".

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Nakon nekog vremena, MMA trener čuo je u svojoj slušalici kako se nešto konkretno počelo događati, a zatim je nastupila tišina. Dorsey se zaputio ka zadnjoj poznatoj lokaciji na kojoj je Holland vršio potjeru. Došavši na spomenuto mjesto, Shug Dorsey zatekao je Kevina Hollanda koji je oborio razbojnika. Često se Kevinu prigovaralo da loše hrva, ali ovdje nije imao nikakvih problema u rušenju protivnika.

UFC-ov borac zadržao je osobu koja je pokušala pobjeći s tuđim autom sve do dolaska policije. Shug Dorsey navodi kako je Kevin i inače takva osoba koja nerijetko pomaže zajednici i ljudima oko sebe, piše portal Fightsite.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije