! / 4. Atletski miting Novi Grad Sarajevo okupit će više od 300 učesnika iz BiH i regije

27. 06. 2019. u 14:17:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 26

Četvrti Atletski miting Novi Grad Sarajevo bit će održan u nedjelju, a isti će okupiti preko 300 učesnika iz BiH i regije.

Atletski miting Novi Grad Sarajevo je miting koji se održava svake godine u mjesecu junu u periodu “Novogradskih dana”. Miting ima za cilj da popularizira atletiku u Gradu Sarajevo, te da na taj način privuče što veći broj dječaka i djevojčica u atletski sport. Ovaj miting je od velike važnosti za atletiku u Sarajevu, jer je ovo jedini Atletski miting u Sarajevu na kojem nastupaju kvalitetni atletičari BiH i regije, što u velikoj mjeri doprinosi popularizaciji atletike u Gradu i tako vraća svoje mjesto kod svojih sugrađana.

Atletski miting Novi Grad Sarajevo je miting koji se održava svake godine u mjesecu junu - undefined

Foto: Promo: Atletski miting Novi Grad Sarajevo je miting koji se održava svake godine u mjesecu junu

Na istom se očekuje preko 120 profesionalnih atletičara/ki, oko 200 djece učesnika Quickie dječije atletske lige i 32 rekreativca/ke finaliste Atletske rekreativne lige. Dolazi veliki broj atletičara/ki iz regije Makedonija, Srbija i Crna Gora, od kojih je najzvučnije ime Asmir Kolašinac. Iz BiH će također uzeti učešće veliki broj profi atletičara/ki od kojih su najpopularniji Hamza Alić, Kemal Mešić, Damir Režepagić, Rusmir Malkočević, Jelena Gajić, Selma Zrnić, Alisa Bečić i mnogi drugi reprezentativci i potencijalni atletičari/ke.

Atletski miting Novi Grad Sarajevo je miting koji se održava svake godine u mjesecu junu - undefined

Foto: Promo: Atletski miting Novi Grad Sarajevo je miting koji se održava svake godine u mjesecu junu

Ovaj miting važi za mali miting, al sa posebnom karizmom, jer atletska ljepota, raznolikost mitinga, atletski resursi i svi ostali prateći elementi Centra Safet Zajko stvaraju poseban ambijent, čime se obezbjeđuje prava atmosfera za dobar atletski performans i uživanje posjetioca mitinga.

Dođite i vi 30.06. na 4. Atletski miting Novi Grad Sarajevo i tako osjetite atletske vrijednosti!

 

NEMA KOMENTARA