Zvjezdan Misimović u problemima: Mora platiti 369.000 KM

0
Radiosarajevo.ba
Zvjezdan Misimović u problemima: Mora platiti 369.000 KM
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Zvjezdan Misimović

Direktor reprezentacije Bosne i Hercegovine i bivši nogometaš Zvjezdan Misimović morat će platiti 190 hiljada eura (369 hiljada KM) zbog problema s prodajom luksuzne vile u Munchenu.

Kako navodi njemački Bild, Misimović se već dugo vremena bavi nekretninama. On kupuje kuće, renovira ih i prodaje po dosta većoj cijeni.

Međutim, u problemu se našao zbog vile koju je odlučio prodati igraču Bayern Munchena Dayotu Upamecanu. 

Mladi virtuozi pozivaju na koncert u Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine

Mladi virtuozi pozivaju na koncert u Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine

Vila je prodana za iznos od 5,2 miliona eura (10,4 miliona KM), s tim da je Misimović preuzeo na sebe određene radove na ovoj kući, uz proviziju od tri posto. 

Agent koji je predstavljao Upamecana je zatim obavio razgovor s ovim igračem te obavio neke proceduralne stvari, zbog čega je smatrao da ima pravo na proviziju od pet posto. 

Misimović je tražio da se tužba ovog agenta odbaci, ali je sud odlučio drugačije. Sada Misimović mora platiti  3,48 posto od prvobitno dogovorene kupoprodajne cijene od 5,5 miliona eura (11 miliona KM) – 191.400 eura (470 hiljada KM) s PDV-om. 

Zvjezdan Misimović ima pravo na žalbu u ovom slučaju. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije