Misimović otvorio dušu: ''Kakav je sistem u državi, takav nam je i Savez - nisam ga ja pravio''

1
Radiosarajevo.ba
Misimović otvorio dušu: ''Kakav je sistem u državi, takav nam je i Savez - nisam ga ja pravio''
Foto: N/FSBiH / Zvjezdan Misimović

Direktor fudbalske reprezentacije BiH Zvjezdan Misimović bio je gost Rezime na Federalnoj TV, gdje je govorio o nastavku kvalifikacija, novom selektoru Savi Miloševiću, ali i ostalim aktuelnim temama.

Misimović je istakao da je put u Lihtenštajn prošao fenomenalno te da je kod igrača atmosfera dobra.

"Imali smo u zadnje vrijeme tu problema, ali ovaj put je sve super bilo. Ove promjene u reprezentaciji u zadnje vrijeme su i igrače malo zbunile, što je sasvim normalno. Ali sve ćemo učiniti da ostvarimo historijski uspjeh i plasiramo na Evropsko prvenstvo prvi put", kazao je Misimović.

Profesor Kržalić upozorava: Rusija hibridnim djelovanjem radi na podjelama, mi to nijemo posmatramo

Profesor Kržalić upozorava: Rusija hibridnim djelovanjem radi na podjelama, mi to nijemo posmatramo

O debiju Save Miloševića na klupi naše reprezentacije, Misimović kaže da je cilj pobijediti.

Reprezentacija BiH traži pobjedu protiv Lihtenštajna u prvoj utakmici pod vodstvom Save Miloševića

Reprezentacija BiH traži pobjedu protiv Lihtenštajna u prvoj utakmici pod vodstvom Save Miloševića

"Imamo adekvatne zamjene za povrijeđene igrače. Ne treba nikoga podcijeniti, ta su vremena prošla, kad sam ja igrao, 8:1 smo dobili ovdje u Lihtenštajnu", rekao je.

Misimović je prokomentarisao i slučaj Anela Ahmedhodžića, odnosno može li reprezentacija računati na njega u budućnosti.

"Ne bih sad puno pričao o tome. Na prošlom okupljanju smo na tu temu potrošili previše energije. Sad su bitni ovi momci što su ovdje, da se stavi fokus na njih. Što se tiče Anela, ništa specijalno, postoje pravila koja važe za sve igrače, kao što je Tahirović, došao, pregledao se, i vratio se u svoj klub. Bilo je tu malo nesuglasica. Selektor je upućen u to i to ćemo rješavati poslije ove dvije utakmice", pojasnio je.

Misimović je dodao da Portugal nije nepobjediv.

"Bitan je pristup protiv Lihtenštajna i tri boda tu. Uz dobar rezultat, Bilino polje bit će puno, optimisti smo", poručio je.

Istražili smo: Koliko na crnom tržištu košta karta za meč BiH – Portugal

Istražili smo: Koliko na crnom tržištu košta karta za meč BiH – Portugal

Misimović je obrazložio i kako gleda na izjave pojedinih bivših reprezentativnih suigrača koji kritikuju Nogometni savez.

"Nije to toliko negativno kao što neki hoće da naprave negativnu atmosferu. Ervin Zukanović kad je igrao super je sve bilo, a sad kad ne igra, ne valja mu ništa. Ne zamjeram takve izjave, ima pravo da kaže svoje mišljenje".

Kada je riječ o trenutnim rezultatima reprezentacije, Misimović ističe da oni nisu toliko loši.

"Ušli smo opet u Ligu nacija u A grupu, imamo isto taj play-off koji smo osigurali. Imamo preveliko mišljenje o našim kvalitetima. I kad sam ja još bio igrač, imali smo prosječnu ekipu, neke su se stvari morale posložiti da se kvalifikujemo na neki veliki turnir".

Što se tiče česte promjene selektora, Misimović se složio da je to činjenica, ali, kako kaže, cilj je i dalje da odemo na Evropsko prvenstvo.

"Mislili smo da je taj cilj u opasnosti ako nastavimo tako, zato smo neke korake povukli i odlučili se za radikalne odluke", dodao je.

/ Anketa

Koliko će nogometni Zmajevi osvojiti bodova u utakmicama protiv Lihtenštajna i Portugala?
Rezultati

Također on navodi da je, ipak, najveća odgovornost na igračima na terenu.

"Pristup je najbitniji. To se mora promijeniti u ove četiri utakmice, da bismo imali šansi u baražu u martu, to je rat, dvije utakmice. Moramo sve učiniti da uspijemo u tome. Što se tiče Izvršnog odbora i ljudi u Savezu, takav je sistem u državi i takav je i u Savezu, nisam ga ja napravio, ok funkcioniše, nije moja stvar da pričam o sistemu koji postoji", zaključio je Misimović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije