Zvanično je: Cristiano Ronaldo nije više član Manchester Uniteda!

1
Radiosarajevo.ba
Zvanično je: Cristiano Ronaldo nije više član Manchester Uniteda!
Foto: EPA-EFE / Cristiano Ronaldo

"Cristiano Ronaldo napušta Manchester United sporazumno. Odmah."

Saopćio je ovo danas klub na svojim zvaničnim stranicama.

"Klub mu zahvaljuje na njegovom ogromnom doprinosu u dva razdoblja na Old Traffordu, na 145 golova u 346 nastupa, i želi njemu i njegovoj obitelji dobro u budućnosti.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Svi u Manchester Unitedu ostaju fokusirani na nastavak napretka ekipe pod Erikom ten Hagom i zajednički rad na postizanju uspjeha na terenu", poručili su.

Oglasio se i Ronaldo, koji je, kako pišu britanski mediji, saopćio: "Nakon razgovora s Manchester Unitedom, zajednički smo se dogovorili raskinuti naš ugovor. Volim Manchester United i volim navijače, to se nikada neće promijeniti. Međutim, čini mi se kao pravo vrijeme da potražim novi izazov. Ekipi želim puno uspjeha u ostatku sezone i u budućnosti."

Ova objava dolazi kao rezultat intervjua koji je 37-godišnji fudbaler dao Piersu Morganu na TalkTV-u prošle sedmice.

U Unitedu su, naime, vjerovali je Ronaldo prekršio svoje uslove zaposlenja zbog kritiziranje američkih vlasnika kluba, menadžera Erika ten Haga, klupskih objekata, svojih suigrača i bivših igrača Crvenih vragova, uključujući Waynea Rooneya i Garyja Nevillea.

Objava je došla samo dva dana prije nego što Ronaldo treba odigrati utakmicu Portugala na Svjetskom prvenstvu protiv Gane.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije