Zukanović: Moramo iskoristiti to što Belgiji nedostaju ključni igrači

Fena
Zukanović: Moramo iskoristiti to što Belgiji nedostaju ključni igrači
Optimističnost pred utakmicu Belgija - BiH, u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, ne krije većina Zmajeva koji su se ovih dana okupili u Briselu, a među optimistima je i Ervin Zukanović.

Kako javlja Fena, ovaj odbrambeni igrač bh. fudbalske reprezentacije, kazao je kako, iako je Belgija favorit, on vjeruje da njegovi saigrači i on, uz maksimalan angažman, mogu doći do povoljnog rezultata.

On je za portal Fudbalskog saveza BiH izjavio kako je otvaranje kvalifikacija pobjedom bilo jako važno, kako za kompletan kvalifikacijski ciklus, tako i za ovu utakmicu.

"Prije svega najbitnije je da smo otvorili kvalifikacije pobjedom. Napravili smo odličan rezultat, pobijedili s visokih 5:0, što nam daje jedan novi motiv i odlično utječe na naše samopouzdanje, posebno pred jednu ovako tešku utakmicu. Opuštanja nema, pred nama je sasvim drugi protivnik, mnogo teži. Oni su favoriti u našoj grupi, međutim momci su svi zdravi, motivirani i svjesni značaja ove utakmice, tako da sam siguran da ćemo ući maksimalno ozbiljno u ovu utakmicu", kazao je Zukanović.

Dodaje da poznaju ekipu Belgije, s kojom su igrali i u prošlim kvalifikacijama, ali da je situacija sada nešto drukčija jer njima nedostaje nekoliko ključnih igrača.

"Mi to moramo iskoristiti na pravi način, prije svega ući maksimalno skoncentirano na utakmicu i uraditi najbolje što je moguće naš dio posla", naglasio je branič Atalante.

Očekuje veliki broj navijača BiH u Briselu, što će im predstavljati dodatni motiv.

"Gdje god da smo igrali, bilo je naših navijača i nama to nije ništa novo. Nema opterećenja, naprotiv, što dođu u većem broju, bolje je za nas, tako da vjerujem da će atmosfera biti sjajna", zaključio je Zukanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije