Trening reprezentacije BiH: Belgijance će napasti i Džeko i Ibišević?

Anadolija
Trening reprezentacije BiH: Belgijance će napasti i Džeko i Ibišević?
/ Anadolija
Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine obavili su trening na stadionu u Overijseu, malom mjestu pokraj Brusselsa, gdje je stručni štab na raspolaganju imao sve igrače pozvane za meč s Belgijom s izuzetkom Milana Đurića.

Prema posljednjim najavama, napadač Cesene, opravdano odsutan zbog porodičnih obaveza, saigračima iz nacionalnog tima na pripremama za utakmicu s Belgijom trebao bi se priključiti večeras.

Inače, trening je za javnost bio otvoren samo prvih 15 minuta, nakon čega je selektor Mehmed Baždarević sa saradnicima i igračima pokušao uigrati pojedine taktičke varijante kojima se namjeravaju suprotstaviti snažnim, te ovaj put oslabljenim Belgijancima.

Prema dosad viđenom na treninzima "zmajeva" u Belgiji postoji velika mogućnost da BiH u petak igra s dva napadača, golgetera koji su u dobroj formi - Vedadom Ibiševićem i kapitenom Edinom Džekom.

Baždarević je tokom razgovora s igračima insistirao i na velikoj disciplini i odgovornosti u defanzivnim zadacima. Smatra i da bi dobitni faktor mogla biti velika borba i trčanje, pogotovo igrača u veznom redu.

Duel Belgije i BiH zakazan je za petak u 20.45 sati, a sudit će ga Englez Martin Atkinson.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije