Zrinjski bolji od Veleža: Nevjerovatni autogol riješio mostarski derbi

Radiosarajevo.ba
Zrinjski bolji od Veleža: Nevjerovatni autogol riješio mostarski derbi

U utakmici 2. kola Premijer lige BiH fudbaleri Zrinjskog u gradskom derbiju na stadionu pod Bijelim Brijegom pobijedili su Velež 1:0.

Okršaj gradskih rivala donio je malo uzbuđenja u prvom poluvremenu. Najbliži pogotku bili su "Plemići" u 11. minuti kada je Lendrić šutirao pored gola.

Pogodak odluke pao je u 54. minuti. Nakon udarca Šovšića na gol Bobića, jedan igrač Veleža odbio je loptu do Zvonića, a kapiten Veleža, u pokušaju da otkloni opasnost, nespretno je zatresao vlastitu mrežu.

Nakon primljenog gola Velež se otvorio što je otvorilo prostor za kontre "Plemića". Lendrić je imao nekoliko šansi, dok se na suprotnoj strani Zvonić mogao iskupiti za autogol, ali je promašio gol glavom sa svega nekoliko metara.

Tako je prvi mostarski derbi nakon tri godine zasluženo pripao Zrinjskom koji je tako napravio dobar uvod za revanš-meč 2. kola kvalifikacija za Ligu Europe protiv Utrechta.

Iako je poražen Velež nije razočarao jer su "Rođeni" pružili mnogo bolju igru nego prije osam dana na uvodu sezone protiv Mladosti u Vrapčićima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije