PL BiH / Nakon tri godine "Bitka na Neretvi": Ko će biti gazda u Mostaru?

22. 07. 2019. u 11:04:00 Fena

Shares: 14

Oko 400 Veležovih navijača prisustvovat će gradskom derbiju između Zrinjskog i Veleža u nedjelju, a na stadion pod Bijelim brijegom doći će organiziranim prijevozom.

Velež se nakon tri godine vratio u Premijer ligu BiH, a već u drugom kolu momčad Ibre Rahimića gostuje kod Zrinjskog. Kako bi gradski derbi protekao u najboljem redu u ponedjeljak je održan prvi u nizu sastanaka predstavnika mostarskih klubovi, Grada Mostara i kantonalnog MUP-a.

Grad Mostar aktivno se uključio u organizaciju utakmice te je za pojačane sigurnosne mjere izdvojio 5000 maraka, a za prijevoz gostujućih navijača 3000 maraka.

Iz županijskog MUP-a najavili su kako će uz svaku ulaznicu za gostujuće navijače biti evidentirano ime nositelja te ulaznice te da alkoholiziranim i agresivnim osobama neće biti dopušten ulazak na stadion.

Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić poručio je kako će svim ljubiteljima nogometa biti omogućeno da uživaju u utakmici i da navijaju za svoje ljubimce, ali da se neće tolerirati incidentno ponašanje.

„Građani Mostara koji nisu ljubitelji sporta i koji ne idu na utakmice ne smiju biti taoce nekih nemilih scena i poduzet ćemo sve da se takve scene izbjegnu“, poručio je Bešlić.

Predsjednik Veleža Šemsudin Hasić kazao je kako je njegova želja da sudar gradskih rivala u skoroj budućnosti ne bude "utakmica visokog rizika" već "pravi sportski praznik".

„Nadam se da ćemo poslije jedne ili dvije utakmice preći na otvoreno navijanje i dijeljenje tribine što je svakako budućnost ovoga grada. Ne možemo vječno ostati zarobljeni u navijačkim kavezima“, dodao je Hasić.

Glasnogovornik Zrinjskog Mario Pandža uvjeren je da će gradski derbi proteći u najboljem redu.

„Ovo nije ni prvi ni zadnji gradski derbi. Imamo već iskustva u organizaciji ove utakmice, vjerujem kako ćemo svi odraditi dobar posao i da će sve proći u najboljem redu. Mi ćemo biti dobri domaćini kao i svim drugim klubovima“, kazao je Pandža.

Utakmica 2. kola Premijer lige BiH HŠK Zrinjski – FK Velež igra se u nedjelju, 28. jula, na stadion pod Bijelim brijegom s početkom u 20 sati.

NEMA KOMENTARA