Veliki derbi na Koševu: Sarajevo golom Tatara šampionski otvorilo sezonu

N. K.
Veliki derbi na Koševu: Sarajevo golom Tatara šampionski otvorilo sezonu
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Detalji sa utakmice Sarajevo-Zrinjski

Na stadionu Koševo odigran je derbi 1. kola Premijer lige BiH u nogometi u kojem je ekipa Sarajeva savladala Zrinjskog iz Mostara rezultatom 1:0.

Sarajevo je u 11. minuti utakmice propustilo veliku šansu protiv Zrinjskog.

Milanović je lijepim potezom izbacio Kadušića, ubacio u sredinu gdje je zakasnio Ahmetović, a onda je Šišić šutirao sa desne strane nakon čega je Barbarić izbacio loptu sa gol linije da bi potom Tatar šutirao pored gola.

Dvije minute kasnije, Zrinjski je preko Govedarice imao dobru priliku za gol, ali je njegov udarac odbranio Kovačević.

Igrači Sarajeva su u 25. minuti susreta tražili jedanaesterac protiv Zrinjskog.

Hebibović je šutirao sa velike udaljenosti, a njegov udarac je pogodio jednog fudbalera Zrinjskog nakon čega su fudbaleri Bordo tima tražili jedanaesterac, no sudija Elvis Mujić nije pokazao na bijelu tačku.

U 39. minuti susreta Zrinjski je ozbiljno zaprijetio golu Sarajeva.

Nakon centaršuta Čurjurića sa desne strane, Šišić je u posljednji čas reagovao ispred Govedarice i izbacio loptu u korner.

Na odmor se otišlo pri rezultatu 0:0.

 Na početku drugog poluvremena Sarajevo je povelo.

Tatar i Hebibović su sjajno kombinovali, da bi nakon toga Tatar lijepim udarcem matirao Brkića. Vrijedi istaći da je lopta prilikom njegovog šuta pogodila Barbarića i prevarila golmana gostiju. 

U 65. minuti susreta Sarajevo je moglo udvostručiti vodstvo protiv Zrinjskog.

Tatar je izveo korner, a odbrana gostiju je loše reagovala da bi na kraju se lopta odbila od Lazića, ali je završila pored gola Brkića.

Zrinjski je imao priliku u 73. minutu da možda poravna rezultat.

U šansi se našao napadač Ivan Lendrić, koji je samo par trenutaka ranije uz zvižduke ušao na teren. Ipak, iz dobre pozicije je jako loše šutirao i šansa je otišla u nepovrat.

Do kraja je Zrinjski više kombinovao, prijetio, ali ne toliko da postigne pogodak. Ostalo je 1:0 tako da je Sarajevo odlično krenulo u odbranu titule prvaka BiH.

Rezultati by SofaScore

 

Sarajevo – Zrinjski 1:0 ( Tatar 46’)

Stadion: Asim Ferhatović Hase (Sarajevo). Gledalaca: 8.000. Sudija: Elvis Mujić (Banovići). Žuti kartoni: Šabanović, Lazić (Sarajevo).

Sarajevo: Kovačević; Hebibović, Lazić, Šerbečić, Šabanović, Đokanović (od 82’ Kurdić), Velkoski, Šišić (od 46’ Gavrić), Tatar, Milanović, Ahmetović.

Zrinjski: Brkić, Rugašević, Jakovljević, Barbarić, Kadušić, Čurjurić, Šovšić, Rustemović (od 66’ Čirjak), Mandić (od 73’ Lendrić), Govedarica (od 81’ Stojkić), Hadžić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije