Zrinjski slavio u mostarskom derbiju protiv Veleža: Titula sve bliža Bijelom Brijegu

0
Radiosarajevo.ba
Zrinjski slavio u mostarskom derbiju protiv Veleža: Titula sve bliža Bijelom Brijegu
Foto: FK Velež / FK Velež - HNK Zrinjski

Zrinjski je ostvario pobjedu i u trećem ovosezonskom mostarskom derbiju protiv Veleža. Plemići su večeras slavili na stadionu Rođeni s minimalnih 0:1.

U samom uvodu meča nije bilo mnogo uzbuđenja, tek nekoliko poluprilika na obje strane.

Plemići do pogotka stižu u 25. minuti. Nakon greške odbrane Veleža, lopta dolazi do Bilbije koji odigrava povratni pas do Kiša, on šutira, a lopta pogađa Zeljkovića, vara Bogdanovića i završava u mreži domaćina.

Iran objavio petodnevnu žalost: Evo kada bi se mogli održati izbori

Iran objavio petodnevnu žalost: Evo kada bi se mogli održati izbori

Velež je prvi put ozbiljnije zaprijetio protivniku u 61. minuti, kada je na odbijenu loptu natrčao Lauš, ali sjajno je reagovao Marić i odbranio.

Sedam minuta kasnije uslijedila je nova velika prilika za Rođene, Haskić je utrčao u šesnaesterac nakon odličnog pasa u prostor i pogodio stativu, piše SCSport.

Velež je blizu izjednačenja bio i u 76. minuti, ali Bilbija je nakon kornera i šuta Anđušića spriječio da lopta završi u mreži Plemića.

Do kraja utakmice nije bilo više izrazitih šansi, ostalo je 0:1.

S ovim trijumfom Zrinjski je napravio novi korak prema odbrani titule. Ukoliko Borac sutra ne savlada Igman, Plemići će osigurati naslov državnog prvaka. Velež je, pak, sada na petom mjestu, ali samo s jednim bodom manje od Sarajeva i Željezničara, koji su ispred.

Podsjetimo, Velež i Zrinjski će se još jednom sastati ove sezone, u finalu Kupa 17. maja na Bilinom polju.

Velež – Zrinjski 0:1

Stadion Rođeni u Vrapčićima. Glavni sudija: Antoni Bandić (Grude).

VELEŽ: Bogdanović, Zvonić, Zeljković, Hrkać, Domić, Pršeš (Halilović), Šikalo (Anđušić), Lauš, Vehabović, Dejanović (Wallace), Haskić.

ZRINJSKI: Marić, Ćorluka, Barišić, Jakovljević, Bekić, Sučić, Ivančić (Mandić), Ćuže (Jukić), Stanić (Malekinušić), Kiš (Kamenar), Bilbija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije