Sarajevo se nakon osam mjeseci vratilo na Koševo i slavilo važnu pobjedu

0
A. S.
Sarajevo se nakon osam mjeseci vratilo na Koševo i slavilo važnu pobjedu
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / FK Sarajevo - FK Tuzla City na Koševu

U jednom od derbi susreta 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, Sarajevo je na Koševu, na koje se vratilo nakon osam mjeseci, sa 1:0 nadigralo ekipu Tuzla Cityja.

Tim s Koševa ovom pobjedom je došaona četvrto mjesto na tabeli, sa jednakim brojem bodova (42) koliko ima i Željezničar.

Inače, na tribinama najvećeg stadiona u Bosni i Hercegovini okupilo se skoro 5.000 gledalaca.

Čistačica postala informatički referent: Firma iz BiH joj izdala lažnu potvrdu o radu

Čistačica postala informatički referent: Firma iz BiH joj izdala lažnu potvrdu o radu

Na sjevernoj tribini nije bilo popularnih Hordi zla, koje su ranije najavile bojkot. Proučili su da neće dolaziti na domaće susrete dok funkcije ne napuste klupska direktorica Ajla Alimanović i trener Mirza Varešanović.

Prvo poluvrijeme

Tim s Koševa je bolje otvorio meč. Imao je nekoliko lijepih akcija, a prije gola izdvopjili smo priliku kada je u 20. minuti Ziljkić pokušao iznenaditi Fejzića, ali je golman gostiju odbranio udarac.

Gol je postigao Daniel Avramovski u 28. minuti utakmice. Rekli bismo eurogol. Igrač Sarajeva je na oko 25 metara dobio loptu, oslobodio se svojih čuvara i rezantnim udarcem sa oko 19 metara pogodio mrežu Tuzlaka. Golman Fejzić je bio pokriven, ali je mogao bolje reagirati.

28’ | GOOOL 🔥 Avramovski FK Sarajevo 1:0 FK Tuzla City

Posted by FK Sarajevo on Sunday, April 23, 2023

Nakon gola Sarajeva do kraja prvih 45 minuta izdvojili smo šansu Čelikovića, kada je pucao preko gola tima s Koševa, te akciju u kojoj Vrančić nije uspio uputiti loptu prema golu Tuzlaka. Čelikoivić ga je uspio blokirati. 

Drugo poluvrijeme

Nakon mirnijeg perioda igre u drugom dijelu, gosti su prvi imali priliku da dođu do 1:1. Ivaniadze je bio u sjajnoj šansi, ali je otišao previše u lijevu stranu. Uspio ga je zaustaviti Šerbečić i zaustavio ga. 

Do kraja susreta vrijedi napomenuti da je Dino Ziljkić dobio žuti karton zbog kojeg će propustiti derbi protiv Zrinjskog.

U 86. minuti poništen je gol za Sarajeva. Vrančić je uposlio Oliveiru, koji je zatresao mrežu gostiju, ali je signaliziran ofsajd. Na snimku se vidjelo da je gol - regularan.

Sudija je produćžio meč bio za tri minute, ali do promjene rezultata nije došlo. Sarajevo je nakon ove pobjede nakon dugo vremena u samom vrhu tabele. 

Ranije danas ekipa Posušja ostvarila je veoma važan trijumf protiv direktnog rivala u borbi za opstanak, Leotara. Pobijedili su 1:0, a gol odluke djelo je Slobodana Milanovića u 58. minuti. 

Od 20.30 sati u derbiju u Mostaru igraju Velež i Zrinjski.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije